С Грета Желева, основател и мениджър на дерматологична клиника Amber Beauty Club, разговаряме доколко е важна красотата по пътя към успеха, каква е тайната за сплотения екип, какъв трябва да бъде подходът на мениджъра към служителите и на дерматолога към пациента в естетичния бизнес?

Фотограф Лора Славова, грим Алина Манова

Как се промени бюти индустрията през последните две години? Промени ли пандемията модела за красота?

Пандемията провокира много хора да променят отношението си към тялото и към външния си вид в полза на здравето и грижата за себе си. В някаква степен тази тревожност и вътрешно безпокойство се пренасочиха и към външния вид. Хората започнаха да мислят много повече за това какво да променят и подобрят в себе си, как да се самоусъвършенстват. Допълнително видеовръзките и времето пред екрана засилиха несигурността им за това как изглеждат, подобно на ефекта на огледалото.

Генерално пандемията предизвика бум в продажбите на козметични продукти и на естетични процедури. Доказано е, че козметичните продукти карат хората да се чувстват щастливи, особено в трудни моменти и по време на кризи. Попаднах наскоро на една хронология от книгата „История на световната индустрия за красота“, в която авторът обяснява, че красотата е била смятана за жизненоважна по време на Втората световна война, а червилото дори – за необходимо благо. По време на финансовата криза през 2008-2009 г. например скачат продажбите на лак за нокти и спирала.

И въпреки че заради маските сега имаше спад в търсенето на червила, нарасна желанието за естетични корекции и покупки на козметика. Мога да кажа, че профилът на клиентите на Amber Beauty Club след началото на пандемията се промени. Идват много жени над 50, които преди това не са се обръщали към естетиката, много мъже и много нови млади жени, разбира се. Общото между всички е, че се стремят към естествена визия и към терапии, които не водят до драстични трансформации, а по-скоро поддържат кожата здрава и с добър вид.

Сега клиентите повече от всякога се интересуват от грижата за кожата. Предпочитат продукти, които съдържат чисти и здравословни съставки в опаковки, които са екологични и биоразградими. Пандемията засили идеята за чистата и съзнателна красота, която е отговорна към животните и планетата. И аз лично, като човек, който през целия си съзнателен живот е веган, силно се вълнувам от тези положителни промени.

Какви умения са необходими за управлението на дерматологична клиника и на екип, в който преобладават жените? На какъв мениджърски стил залагате – на по-мъжки или повече женски?

Стилът може би е въпрос на характер. Залагам на това преди всичко да разбирам емоционално хората, с които работя, да бъда съпричастна и интуитивна, но и прагматична във взимането на решения. Един мениджър трябва да бъде и добър психолог, да е ангажиран с това, което се случва с всеки от екипа, с неговите нужди и да се грижи за добрата атмосфера. Да дава свобода и да спазва обещанията си. Защото ние сме едно семейство. За мен е важно всеки в екипа да е спокоен и мотивиран, за да може да дава най-доброто от себе си на другите. А когато влагаме енергията си в нещо, което обичаме, идва и вдъхновението. Още повече, че работата ни е предпоставка другите да бъдат щастливи.

Наскоро се впуснахте и в друго предизвикателство – козметичната марка 111SKIN, която е нова и непозната за нашия пазар?

111SKIN е моя бизнес идея от самото създаване на Amber Beauty Club. Да предоставя на нашите клиенти ефективни и чисти продукти, които дават резултати и едновременно носят радост, увереност и щастие. Това е световноизвестен козметичен бранд, който се продава в над 60 страни по света. Любима марка на много звезди. Горда съм, че спечелихме доверието на екипа, който, въпреки че нямаше планове да се развива в континентална Европа, ни оцени. Тази стъпка е част от стремежа ни не само да присъстваме качествено и забележимо в сферата на индустрията за красота в България, а Amber Beauty Club да бъде част от развитието й, неин двигател. Да запознаваме клиентите с нови марки, тенденции и терапии.

В процеса на преговори лично се срещнах със собствениците д-р Янис Александридис и неговата съпруга Ева, която е родена в София. До голяма степен решението брандът да стъпи в България беше продиктувано и от сантимента й към родината. Но истината е, че тяхното проучване за нас беше доста дълго и щателно преди да получим одобрение.

Историята на марката започва с разработването на крем, който д-р Янис предлага на пациентите си за по-бързо възстановяване на кожата им след пластични операции. Към днешна дата брандът се разраства до 6 козметични линии, в които всеки от продуктите е персонализиран за решаване на реални кожни проблеми.

Възможно ли е да се запази младостта и красотата само с козметика?

Козметиката прави кожата здрава и хидратирана, защитава я от вредното влияние на околната среда – замърсяването, слънцето, студа. Когато кожата е здрава, без значение дали има бръчки или не, тя изглежда млада. Следователно козметичните продукти могат да забавят стареенето. За съжаление един от най-състаряващите фактори за кожата и за тялото е стресът. Силно вярвам, че индустрията ще се развива в посока да може да неутрализира и стреса.

Имате ли любим продукт или процедура?

Използвам Celestial Black Diamond Light Cream на 111SKIN, в който са добавени фини диамантени частици, хиалуронова киселина, антиоксиданти и патентованата съставка NAC Y2. А от козметичните терапии на марката, които предлагаме в Amber Beauty Club, предпочитам Black Diamond за лице, шия и деколте. Стремя се да хидратирам кожата, да я поддържам еластична и плътна.

Това, което правя в клиниката, е комбинация от процедурата Derma Clear за почистване и ексфолиране на кожата. И веднага след нея безиглената мезотерапия Intraceuticals за дълбока хидратация. От инжекционните терапии ми е любима мезотерапията Redensity.

Задължително веднъж в седмицата правя рефлексотерапия – лечебен масаж по определени точки на ходилата, дланите, гръбначния стълб и главата. Рефлексологията е полезна за цялото тялото, премахва физическия стрес и балансира ума. Действа и регенеративно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара