Acqua di Parma, италианската марка за нишови парфюми, представи нова колекция от десет аромата Signatures of The Sun, „филтрирани през призмата“ на уханието на култовия класически Colonia. Пет от тях са новото преиздаване на линията Ingredients (Oud, Leather, Sándalo, Ambra и Quercia), а пет са чисто нови издания с имената Camelia, Osmanthus, Sakura, Vaniglia и Yuzu.

Acqua di Parma е синоним за изкуството в парфюмерията повече от 100 години, представяйки ни занаятчийския процес при подбора на най-добрите съставки и дестилирането им с майсторски умения. Шедьовърът на парфюмерийната къща  Colonia. Вечен, жизнен и модерен аромат, който олицетворява ярката и автентична визия на италианския стил. “Frutti d‘Oro”- златните плодове на Италия, внимателнo уловени в аромата, припомнят целунати от слънцето пейзажи; светлина, която излъчва усмивки; ефирна и оригинална италианска елегантност. Всички аромати на Acqua di Parma, дори и най-забележителните ухания, въплъщават традиционното сърце на Colonia.

В „Signatures of the Sun“, върховен израз на парфюмерийното изкуство, е въплътена светлината. Ценните съставки, подбрани от цял свят, са в основата на колекцията. Всяка от тях е дестилирана от майсторите на Acqua di Parma, докато се получи най-чистата есенция, главният герой на аромата, който се разкрива като олфактивно просветление.

Acqua di Parma подбира всяка съставка чрез сетивната призма на Colonia, внасяйки светлина и дарявайки слънцето на всеки нов аромат. „Signatures of the Sun“ е като долавянето на познат аромат за първи път.

Yuzu – плодът на красотата

Рядък и ароматен ориенталски цитрусов плод, юзу произхожда от Китай. Днес най-ценните му сортове се отглеждат на малкия отдалечен японски остров Шикоку, истински природен рай. Любим плод е на редица знаменити готвачи заради златистата му кора и вкусния му сок. Богат на полезни вещества, юзу се счита за плода на красотата. По време на зимното слънцестоене в Япония се провежда завладяващ ритуал: дълги релаксиращи бани в топла вода, в която плодовете юзу са оставени да плават, за да излъчват своите скъпоценни масла и интензивен, регенериращ аромат.

Acqua di Parma артистично интерпретира горчиво-сладките тонове на юзу в изключително свежа композиция.  Комбинацията с бергамот освобождава цялото слънце, което юзу събира от мястото, на което расте. Изненадващо пикантното докосване на сечуанския пипер позволява на аромата да вибрира в динамично кресчендо, което намира своето изражение в сърцевината на уханието. Ярка експлозия, обединяваща нежните нотки на мимоза, виолетка и жасмин с чувствеността на лотос. В основата елегантната топлина на сандалово дърво и мускус се сливат със свежия аромат на женско биле.

Camelia – ориенталската роза

Цветчетата на камелията цъфтят във всякакви нюанси – от бяло и жълто до червено. Acqua di Parma избира жълтия сорт, чиито листа са оцветени в красиво тъмнозелено. От великолепното цвете, известно още като ориенталска роза, се добива много фин прах, който се използва за ароматизиране на чай и превръща чаените церемониите в още по-незабравимо изживяване.

Ароматът на камелия, който създава Acqua di Parma, разкрива сияйните и радостни нотки на златните плодове бергамот и мандарина. Сред основните нотки са пикантните ухания на розов пипер и кардамон, вливащи неочаквана жизненост, която хармонично се разгръща в сърцето на аромата, заедно с нотки на цъфтяща камелия с нежни акценти на чай. Искрящото ухание на лимон с акценти на жасмин и умопомрачителната сила на магнолията, перфектно допълват олфактивната структура на ориенталската роза. Сърцевината се затваря със свежия и решителен градински чай, който ни води към смолистите и балсамови нотки на бензоин, комбинирани с интензивността на мускус.

Sakura – цветето на прераждането

Сакура е цветът на японските вишни, един от символите на Страната на изгряващото слънце. В съзнанието ни извикват картини на приказни розови облаци и усещане за деликатна красота. Цъфналите вишни са повод за празник всяка година в цяла Япония. Този спектакъл на живота е символ на прераждането и новата енергия. Символ на японската култура, сакурата със своите крехки и красиви пъпки, вдъхновява от векове прекрасни произведения на изкуството и хайку.

Сияйната и мечтателна атмосфера е пресъздадена от цветчетата в аромата на Acqua di Parma. Свежите и сияещи нотки на жълта мандарина и бергамот, в комбинация с вибриращите пикантни нотки на розов пипер, разцъфват в сърцевината. В основата е триумфът на  пъпките сакура с нежния им, свеж и дълготраен аромат. Като перфектен контрапункт са добавени съблазнителните нотки на жасмин, почиващи върху елегантната основа на мускус.

В тихите и слънчеви пейзажи на Мадагаскар, островът на подправките, изобилстващ от цветя и ароматни плодове, се отглежда най-ценният сорт ванилия. Това великолепно цвете принадлежи към семейството на орхидеите и се опрашва едно по едно на ръка с изключителна деликатност. За добиването на килограм шушулки са необходими над 600 опрашени цветя. Този сорт ванилия цъфти само за един ден, цветчетата се отварят сутрин и се затварят вечер. Ако не се опрашат в този кратък период от време, увяхват.

Плодовете се събират още неузрели и нямат аромат. Потапят се във вода и се изсушават многократно на слънце, докато не станат кафяви.  От там идва и наименованието „черното злато“. Едва след 18 месеца есенцията, която се използва в производството на висок клас аромати, излъчва своя плътен и мек аромат. Мадагаскар е най-големият производител на ванилия в света и само на неговата територия се отглежда най-ценният й сорт. François Demachy изрично избира този сорт ванилия заради превъзходното качество и съблазнителен аромат.

Vaniglia – черното злато от Мадагаскар

Новият аромат Vaniglia произхожда от Мадагаскар. Всяка нотка е като докосване с четка, която излъчва ярък и обгръщащ аромат. Всичко започва с искрящото великолепие на бергамот, мандарина и нероли, преплетени с първите усещания за сладост, излъчвани от хелиотропа. Именно тогава в сърцето се разгръща маслената мекота на ванилията, още по-съблазнителна, когато срещне чувствеността на жасмина. Олфактивната цялост е завършена в основата, в която кедърът разкрива растителното си богатство на силно уханна подправка и дъждовните гори, в които се отглежда, заедно с решителните, дълготрайни нотки на мускус.

Osmanthus – цветето на щастието

Много малко, но силно ароматно цвете. Венчелистчета са с размер по-малък от един сантиметър и цъфтят само за един ден в разкошните гори на югоизточна Азия. В този кратък момент, сребристо-белите до оранжево-червени венчелистчета излъчват много силен и опияняващ аромат. В Китай османтусът се нарича „цвете на щастието“ и се дава от булката на новото й семейство като пожелание за просперитет и гостоприемство.

Acqua di Parma дестилира най-чистата и най-цената същност на османтуса и я подчертава в аромат, който внася сияйна елегантност. В прелюдията на парфюма се смесват свежите и искрящи нотки на зелена мандарина с нежните и цъфтящи акценти на нероли. В сърцевината топлото и разкошно ухание на османтус се слива с чувствеността на божура и животинската първичност на амбрата. За финал османтусът се разкрива с цялата си сила в основата на аромата, заедно с обгръщащите и ароматични нотки на пачули.

Acqua di Parma може да откриете единствено в магазини Salon Olfactive на бул. “П.Евтимий”45 и ул.”Г. С. Раковски”145, The Circle в Сердика Център и в магазини Sephora.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара