При всеки козметичен щанд и във всеки салон за красота има огледало. Но на много жени им липсва куражът да посрещнат отражението си вероятно защото присъствието на други хора ги смущава. И дори когато се осмелят да се погледнат, набиват им се на очи дефектите: бръчките по лицето, сухата и лющеща се кожа.

На такива жени предлагам следния съвет: В самотата на собствения си дом всеки ден разглеждайте внимателно лицето си. Освен за да решите кои продукти да използвате днес, за да подобрите състоянието на кожата си, също и за да си направите комплимент. Например, ако сте се подложили на процедура вчера и кожата ви е в отлична форма, полюбувайте ѝ се. Като похвалите сами себе си, ще сторите много за красотата си. И пак ще кажа, не бъдете твърде критични към недостатъците на лицето си. Често се случва тъкмо онези черти, които най-малко харесвате у себе си, да бъдат намирани за очарователни от околните.

Така че вместо да криете онова, което смятате за свой дефект, приемете го като ваше уникално качество и го изтъквайте. Представете си закръглена жена, която носи торбести дрехи, за да прикрие извивките си – усилията ѝ само привличат повече внимание към пълнотата ѝ. От друга страна, ако същата тази жена облече дреха по тялото, тя ще подчертае привлекателността на ханша и гърдите.

Много жени коментират колко биха искали да имат

нос като тази актриса

или да са родени с очите на онази знаменитост. Това са само празни желания. Прекрасно е да има жена, на която се възхищавате, но нея я правят привлекателна начинът ѝ на живот, поведението, думите и делата ѝ. Всяко лице е различно и е пилеене на време мечтаенето да изглеждате като някоя друга.

В крайна сметка, както аз виждам нещата, красив човек е онзи, който познава себе си отвътре и отвън и се чувства удобно в кожата си.

За добро или зло, огледалото вярно предава вашия образ. Направете го свой съюзник в търсенето си на самоусъвършенстване, като го държите подръка по всяко време, като се разглеждате обективно, както бихте погледнали отражението си във витрина.

Текстът е откъс от „Японската революция в грижата за кожата“ на Чизу Саеки – най-прочутата японска консултантка по красота.

Тя посвещава в тайните на свежата кожа и показва как да извлечем максимума от своите козметични продукти.

Книгата е първото ръководство за жени от всякакви възрасти и раси, които искат да имат красива кожа като на японките, но не желаят да харчат много пари за козметични продукти и процедури.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара