Британският модел Чарли Хауърд губи работата си като модел в една определена агенция, след като тя отказала да я представлява, защото била  „твърде голяма“ и „извън форма“.

Малко след това тя написа гневно писмо в социалните мрежи:

Чарли Хауърд
Чарли Хауърд

„Ето едно голямо „М***та ви!“ на моята (вече бивша) агенция, според която при ръст от 173 см и британски мерки 6-8 (бел. ред. – европейски мерки 34-36, или бюст/талия/ханш около 80/60/86 см) съм „твърде едра“ и „не във форма“, за да работя в модната индустрия. Няма да ви позволя повече да ми нареждате какво не е наред с външния ми вид и какво трябва да променя в себе си, за да бъда „красива“ (като например да намаля обиколката на ханша си с 3 см), че да ми намерите работа“…

Заедно с блогъра Clementine Desseaux, Чарли създава All Woman ProjectЕто една селекция от снимки, подготвена от AdMe.ru , която доказва, че красотата не зависи от размера на дрехите, възраст или цвят на кожата.

Проектът популяризира идеята, че жените сме по-близки помежду си, отколкото си мислим. Всички имаме физически недостатъци, но те не ни правят по-малко красиви. Вместо да ги крием, ние трябва да ги приемем.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара