Излезе четвъртата книга на талантливия коафьор Георги Петков – „Косата днес 04. Стъпка по стъпка с Георги Петков“.

Enthusiast_Kosata-dnes.04_cover-first

Актуалното издание неизбежно ще определи модните тенденции в официалните и ежедневни прически и в цялостната визия на дамите и господата през новия сезон.

Enthusiast_Kosata-dnes_cover-first_2Все по-прецизен и взискателен към себе си и екипа си Георги Петков подарява креативни идеи както за официални, така и за ежедневни прически. Луксозното издание се предлага с две корици и представя селекция от атрактивни решения за косите, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим, аксесоари и тоалет.

Модните предложения са показани в три основни раздела. Първият е Сouture – с прически, произведения на изкуството, чието предназначение е да инспирират, без задължително да намират приложение в ежедневието.

Photo 1_Vitreus

Сесията „Vitreus“ например илюстрира прическата като шедьовър, независимо дали е изкусно сплетена в различни сложни форми, небрежно прибрана или елегантно разпусната в нежни вълни около лицето. В този раздел известният коафьор показва как аксесоарите и бижутата в косите могат да дадат тотално различна идея за прическата.

Красива е и фотосесията „Black widow“, която представя стилни решения от плитки или вълни в различни форми. „Тези модни предложения показват на дамите за какво биха могли да си мечтаят и какви биха могли да бъдат“, споделя известният стилист.

Photo 2_Black-Widow

Втората и третата част на книгата са по-практически ориентирани. В тези раздели ще откриете булчински, официални и ежедневни прически.

Цялото издание е подчинено на различните идеи и инспирации как жените могат да изглеждат добре, независимо дали са с къси, или много дълги коси на официални поводи или в ежедневието.

Изкуството, илюстрирано в сесията „East West“, ни разкрива естетиката на дългата коса, повлияна от азиатската култура. Свеж момент в изданието е така наречения Urban style, който представя изцяло нов тренд – небрежните фризури с плитки преминават трайно в ежедневието.

Photo 7_Olga!

Георги Петков обръща специално внимание на късата младежка прическа при жените – тотален хит са платиненото и златисто русото, съчетано с ярки контрастни кичури. Дамите с къси коси могат да си позволят леко синкав или тюркоазен оттенък с лилави и виолетови кичури. „Каретата отново се завръщат на мода – това са прическите, които придават по-драматичен вид на дамите, но са и по-класически. Разбира се, за официалните случаи подредената коса в леки вълни си остават класика“, подчертава Георги Петков.

Photo 4_Short-Cut

Великолепието на стилните и официални дамски прически са чудесно илюстрирани в „Royal“ сесията. „Highest Honour“ ни показва, как една изкусно направена прическа може да ни превърне в кралици на вечерта, а „French Twist“ ни отвежда в света на елегантните французойки с техните изискани и секси визии.

Photo 3_Royal

Със сесията „That 70s Show“ Георги Петков ни представя дължините, характерни за 70-те години със среден път или небрежно разрошена назад коса, с лека вълна или чупка в края. Следва фотосесията „All That Glitters ain’t Gold“ – един истински фестивал на формите и цветовете. „Относно парти прически и използването на цветни екстеншъни ще кажа само – колкото по-шарени са прическите, толкова по-интересни са те“, добавя топкоафьорът.

Photo 5_Urban

Новите тенденции в мъжкия стил са показани в „Men“ – разделът само за силния пол. „При мъжете има два тренда, които се различават коренно“, споделя фризьорът. „Единият е много късо подстригана коса отстрани и много дълга отгоре. Другият тренд е средно дълга цялостна коса, която покрай ушите и отгоре е леко по-израснала и по-обемна“.

Photo 6_Men!

Кулминацията на албума идва със сесията „Delicate Flower“, която показва модните тенденции в сватбените прически при дамите. Георги Петков успява да направи този ден още по-специален за булките, независимо дали те ще предпочетат романтична прическа, стилен кок, плитка или небрежно разпусната във вълни коса.

„Косата днес 04“ съдържа и практическо ръководство, включващо ценни професионални съвети – стъпка по стъпка са показани всички техники и трикове на известния коафьор за направата на идейни, стилни и атрактивни прически.

КОСАТА ДНЕС 03

Талантливият коафьор Георги Петков с право се нарежда сред най-успелите фризьори в България.

Georgi_Petkov_picВ началото на кариерата си често пътува до Обединеното кралство и други европейски страни, за да се специализира в подстригването, подбора и смесването на цветове, текстурирането и оформянето на косата; подготвя се както за работа във фризьорски салон, така и за модна фотография, клипове, реклами. И през цялото време не спира да работи от един салон в друг, докато през 2008 г. открива в София свой собствен. През 2014 г. променя концепцията на салона, който вече носи името „Георги Петков“, променя местоположението и добавя нови и различни услуги за цялостната визия на дамите.

Благодарение на характерния си почерк и безупречен стил, той се нарежда сред най-търсените имена. В портфолиото му има внушително количество корици за водещи модни и лайфстайл списания, модни фотосесии, видеоклипове, ревюта и рекламни кампании. На професионализма му се доверяват значителна част от звездите в България. През целия си път той следва една максима – да накара всеки клиент да се чувства специален.

Креативният му подход и постижения в професията не остават незабелязани и от Академията на Schwarzkopf в България и Европа. Те го канят да преподава и води семинари за официални и сватбени прически в Академията както във Виена, така и в цяла Австрия. Вече трета година Георги Петков води семинарите при голям интерес.

Научете повече на www.georgipetkov.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара