Всеки иска да изглежда добре. А ето и как да стане това. Следвайте следващите 24 съвета за красота и няма да съжалявате:

face-881407_960_720

1. Дръжте малко мента или джоджен в домашния хладилник или в чекмеджето на бюрото си. Ако искате да освежите дъха си, можете да сдъвчете няколко листенца.

2. Ако очите ви са възпалени, напълнете мивката със студена вода и потопете лицето с отворени очи.

3. Когато се гримирате, отворете уста и кажете „ааа“. Така ще отворите едновременно и очите и по-лесно ще нанесете грима.

4. Опитайте се да омекотите кожата, като си направите истинска баня с мляко. Необходимо е само да изсипете пакет мляко на прах във водата, с която сте напълнили ваната. Резултатът е изненадващ!

5. Отпуснете се.

Останете по бельо и пуснете тиха, приятна музика за фон. Седнете и оставете мисълта да се съсредоточи в приятни неща поне за десет минути.

6. Кората на пъпешите има овлажняващи кожата вещества. Използвайте вътрешната им страна, като правите лек масаж от долу на горе – когато усетите, че кожата на тялото ви е суха и побеляла. След 15 минути изплакнете с хладка вода.

7. Половин час преди физически упражнения хапнете някакъв плод. Не бива да ядете само банани, защото в тях съдържанието на вода е толкова ниско, че те се смилат за много дълго време.

8. След като сте използвали хидратантен крем, поставете с четчица пудра, смесена с блестящи частици, върху местата, които ще останат непокрити от тоалета – рамене, деколте и т.н. Ще бъдете наистина ослепителна.

9. Съхранявайте хидратантния и тонизиращия крем в хладилника. Като ги използвате сутрин, ще получите двоен ефект: от една страна – този на самия крем, а от друга – ефекта на студа, който намалява подутините и стимулира кръвообращението.

10. Ако имате мазна кожа, кипнете малко вода в едно канче и сложете в него розмарин. Надвесете се над канчето, покрийте главата с хавлиена кърпа и оставете парата да разтвори порите. След няколко минути направете маска с разбити жълтъци. Накрая измийте лицето с хладка вода.

11. При подути очи: намокрете със студена вода

няколко супени лъжици и ги оставете поне за 24 часа в хладилника. След това поставете лъжиците върху очите ( без да се допират до тях ) и отокът бързо ще спадне.

12. Ако носите перука. Използвайте я като кичур или навързана на много дълга плитка.

13. Разбъркайте малко мляко с магнезиев окис и го поставете вечер върху пъпка, която имате на лицето.На другия ден няма да я има.

14. Колкото по-тънък е слоят лак за нокти, толкова по-дълго време ще се задържи маникюрът ви в добро състояние.

15. Ако кожата под очите е прекалено суха, вземете ампула витамин Е и намажете мястото сутрин, преди да вземете душ, и вечер. Парата ще спомогне за доброто проникване на мазнината в кожата.

beautiful-943201_960_720

16. Помислете, преди да се освободите от белите коси. Те ви правят по-възрастна, но и по-интересна.

17. Ако имате петна по кожата, поставете върху тях за няколко минути хавлия, намокрена с топла вода. Правете го няколко пъти на ден.

18. За да изглеждат равни и еднакви веждите ви, премахвайте няколко косъма от едната страна и после същото количество от другата.

19. За да не бъдат ноктите ви сухи и напукани, потапяйте ги ежедневно в затоплен вазелин, зехтин или ги търкайте с витамин Е.

20. Прекалената употреба на кафе, цигари и чай допринася за по-бързото образуване на бръчки. Ако не можете да се откажете напълно от тях, поне намалете употребата им.

21. Водата е чудесен източник на красота.

Осем чаши на ден могат да премахнат натрупванията от мазнини. Ако не искате да пиете толкова вода, защото задържате течности, спомнете си, че когато тялото не получава достатъчно количество, то започва да я складира. Така че колкото повече вода пиете, толкова по-малко ще задържате.

22. Ако единственият начин, при който косата ви изглежда добре, е под шапката, значи е време да отидете на фризьор.

23. Поставяйте парфюма на места, където вените са най-прозрачни и видими – на китките, в сгъвката на лакътя, в страничните зони на шията, на скулите, но никога не го втривайте. Използвайте пулверизатор или възглавничките на безименните пръсти ( те имат най-малка сила ).

24. Не бъдете ненужно пестелива – полагайте хубавите си хидратантни и подхранващи кремове и върху гърдите, и върху врата. Така ще предотвратите загрубяването на кожата на тези толкова важни места.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара