Мария Маламова, физиотерапевт

 

Какво представлява Bella Contour?

Bella Contour е последното изобретение, което екип от израелски специалисти предлага в битката със затлъстяването и целулита.

Това е революционен медицински уред, базиран на естествените процеси в тялото. Скоро след създаването му апаратът предизвиква фурор в над 53 страни, между които САЩ, Бразилия, Австрия, Русия и Франция. На много места се използва в болнични заведения като активна част от справянето с излишните мазнини при сърдечни заболявания. От няколко години уредът работи и за българските почитатели на добрата фигура и здраве. Действието на Bella Contour се основова на два принципа: ултразвукова технология и система за мускулна електростимулация с нискочестотен интерферентен ток, разработен така, че да освободи трудно достъпните телесни мазнини в различни части на тялото – корем, бедра (всяко бедро се работи поотделно), ръце, шия, превръщайки ги в естествен източник на енергии.

Продължителността на процедурата е около 1 час, включваща 40 мин. апаратно третиране, като преди и след него се правят измервания и снимки, за да се документира моментното състояние на клиента.

Защо твърдите, че е по-добър апарат от конкурентните?

Bella Contour работи абсолютно безвредно, безрисково и безоперативно и позволява на тялото само да елиминира разградените до липиди мастни натрупвания.

Огромното предимство на уреда е, че успява да намали обема на мастните клетки, да елиминира задържаните течности, да подобри кръво- и лимфообращението и посредством това да ускори метаболизма. На практика ефектът е като от безкръвна липосукция.

Телесният контур видимо се намалява, а кожата се подмладява и освежава съвсем реално. Още след първата процедура обиколките намаляват средно с 1,5 – 3 см. Трайният ефект се постига само за няколко процедури (за оптимален резултат са необходими между 5 и 10 процедури) плюс липсата на „йо-йо” правят процедурата наистина предпочитана, тъй като не се налагат поддържащи такива.

За какви хора е подходяща такава терапия?

Bella Contour e подходяща за юноши (подрастващи ), мъже и жени на различни възрасти, при които е налице наднормено телесно тегло, затлъстяване, вяла и отпусната кожа, целулит, а така също и за активно спортуващи хора, като общото между тях е стремежът към поддържане на здраво и красиво тяло и по-бързо и цялостно справяне с проблемните зони.

Bella Contour e подходящ за хора с различни хронични заболявания, като напр. захарен диабет, онкологични заболявания в ремисия, след бременност, при мъже с бирени коремчета, млади момичета и момчета, които се нуждаят от бързи корекции в определени части на тялото и на които им предстоят важни събития като абитуриентски балове, сватби и др.

А за кои не е подходяща?

Противопоказано е да се работи при деца, онкологични заболявания в активна фаза, заради засилените обменни процеси и насищането с кислород на тъканите, както и при тежки чернодробни и бъбречни проблеми. Противопоказания има и за хора с пейсмейкър.

Има ли странични ефекти?

Не, няма странични ефекти. Единствено след процедурата може да се учести уринирането, но това е резултат от засилената обмяна.

Трябва ли третирането с Bella Contour да се придружава с определен хранителен режим или тренировки?

Постигането на добри резултати по време и след приключване на процедурите не изисква определен хранителен режим.

Желателно е да има около 10-15 минутна кардиоактивност непосредствено след процедурата, с цел да се задвижи процесът на елиминиране на разбитата мазнина, изхвърлянето и оползотворяването й от тялото.

Но, ако са налице определени ограничения в храненето и засилена физическа дейност, със сигурност резултатите ще са още по-бързи, а клиентите удовлетворени от постигнатото и от възможността да се добият с ново тяло.

Целта на използването на уреда е да даде начален бърз тласък на очистващите процеси в организма, да подобри метаболизма и здравния статус на клиентите и да помогне за постигането на по-красиво и силно тяло.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара