Около 25 милиона жени всяка година навлизат в менопауза и се сблъскват с ранните ѝ признаци, които първо се забелязват върху кожата, а статистиката показва, че до края на 2025 г. около 1,2 милиарда от тях ще бъдат в период на постменопауза. Въпреки този факт, за половината жени е много трудно да водят открит разговор с партньора си и семейството си за перименопаузата и постменопаузата, както и какво преживяват в ежедневието си.

С цел да насърчи жените да дадат гласност на тази тема, но и да повиши осведомеността за това колко е важна подкрепата на семейството и особено на партньорите, Vichy – бранд, който е сред лидерите в областта на грижата за зряла кожа, създаде силна кампания под името

#БЕЗПАУЗАВМЕНОПАУЗАТА

Целта й е да подчертае колко е важно всеки да се чувства комфортно в собствената си кожа и да прикани всички да подкрепят жените в тази фаза от живота им. Като част от кампанията са създадени фейсбук групи #БезПауза В Менопаузата, където многобройните членове споделят своя опит, намират експертни съвети и взаимна подкрепа.

Neovadiol

Като помощ в грижата за кожата през този период експертите на Vichy разработиха иновативния Neovadiol MENO 5 BI-серум, който действа върху бръчките, оформя контурите на лицето, намалява видимостта на възрастовите пигментации, възвръща сиянието на кожата и допълва липидите в повърхностните слоеве. Формулата му представлява комбинация от водна и маслена фаза, базирана на дермокозметично тествани активни съставки, в оптимална концентрация, за максимални резултати при забавяне на признаците на стареене на кожата и дълбоко хидратиране през деня.

неовадиол

Водната фаза е обогатена с проксилан, екстракт от семена на сена, витамин B3-Cg, гликолова киселина и вулканична вода Vichy, докато маслената фаза е обогатена с витамин Е и омега 6-9 мастни киселини, които осигуряват приятно усещане и мекота на кожата след нанасяне. Трябва само да разклатите продукта и да използвате дозатора в горната част на продукта, за да откапете от серума и нежно да го нанесете върху лицето, шията и деколтето чрез потупване.

Доказана ефикасност само след месец

Ефикасността се изразява в по-плътна кожа, възстановяване на желаните контури и здравословен блясък на лицето. Тя е доказана и чрез клинично проучване, в което участват повече от сто жени с различни фототипове кожа в различни фази от менопаузата. Само за един месец редовно прилагане на Neovadiol MENO 5 BI-серум, нивото на липидите в повърхностните слоеве на кожата на участниците се повишава до 61% с 14% повече естествен блясък. Допълнителни дерматологични тестове показват, че само за два месеца след използване на този продукт, бръчките по лицето и деколтето намаляват с 12%, кожата е до 11% по-малко отпусната, а възрастовите пигментации са до 22% по-малко видими.

За цялостна грижа за кожата в менопаузата, следвайте протокола на Vichy: след нанасяне на няколко капки Neovadiol MENO 5 BI-серум за кожа в пери и постменопауза, нанесете Neovadiol за околоочния контур и устните, който вече е с подобрена формула, а след това на лицето Neovadiol ежедневна грижа.

Без пауза в менопаузата

Vichy традиционно организира панел MenoTalks, на който открито и без задръжки се обсъжда една много важна за всяка жена тема, за която не се говори достатъчно. Менопаузата е естествен период от живота на всяка жена и изисква много подкрепа, за да може кризите, приемането на неизбежните промени и разрешаването на потенциалните предизвикателства да бъдат лесно преодолени.

Тази година панелът се проведе на 18 октомври – Световния ден на менопаузата. В него взеха участие Катерина Евро, Мартина Вачкова и д-р Катя Паскова, дерматолог. Те споделиха за своя опит, а д-р Паскова даде експертни съвети за това какви са симптомите на менопаузата, как можем да се подготвим за нея и каква е препоръчителната грижа за кожата през този период на живота.

“По време на менопаузата, хормоналният дисбаланс и намаляването на естрогена се отразяват върху всички слоеве на кожата – епидермисът загрубява, колагенът намалява и изведнъж кожата става отпусната и дехидратирана” – обясни доктор Паскова. Именно заради това е необходимо всяка жена да използва правилните продукти.

“Продуктът, който използваме вкъщи трябва да прави фина регенерация на кожата от една страна и от друга – не трябва да съдържа парабени и етиленгликол, които правят кожата още по-дехидратирана” – допълни доктор Паскова.

Мартина Вачкова използва опита си, за да даде съвети на всички жени, на които им предстои да влязат в този етап от живота си: “Да не се страхуват, да не се срамуват, да не пестят от козметика. Ние жените трябва да отделяме време за себе си – дали това означава да ходим на козметик, на дерматолог или да си купваме хубави продукти. Трябва да се грижим за себе си и да се обичаме.”
“Хубавата козметика може да подобри качеството на нашия живот”- отбеляза за финал и Катерина Евро.

неовадиол

Можете да намерите повече информация за новия Neovadiol MENO 5 BI-серум, както и за цялата продуктова гама Neovadiol за зряла кожа на сайта на Vichy.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара