AeroYobika е името на първия диск на българския пазар, в който са събрани комплекс от упражнения, подходящи за всички, които намерят малко свободно време, за да го инвестират в доброто си самочувствие. В упражненията са включени стъпки от хип-хопа, латинотанците и диското, както и нови фитнес-практики като кикбокс, комбат, капуейра и зумба. Упражненията могат да се изпълняват самостоятелно или по двойки от хора на всяка възраст, независимо от подготовката им. „Животът след 40 не спира, от нас зависи да го направим приятен”, е посланието на създателите на AeroYobika.

Продуценти, автори и изпълнители са Петя Кръстева и Жоржета Димитрова – Дънкан, които преди година направиха аеробиката популярна в България. В групата, реализирала диска, са още: Соня Максимова, Силвия Влахова, Красимира Василева, Татяна Стоянова и Емил Видев.

Какви са техните съвети за здраве и добра фигура?

Петя Кръстева,

изпълнителен директор на Болкан Медиа Груп

Човек може да е изчел много книги със сентенции за живота. Те са чудесни, ако можете да ги приложите в живота си. В противен случай нямат смисъл. Бъдете естествени. Когато човек прави това, което обича, няма начин то да не се отрази на цялостния му вид и поведение. Ако може да избирате спортното си занимание, направете го със сърцето си. Тогава и ефектът ще е положителен. Тялото помни. Ако се занимавате редовно с упражнения, дори и ако хапнете някой път повече, то ще ви прости. Много важно е да сте постоянни, разумни и да не правите нещата на всяка цена. За три дни не можете нито да постигнете траен резултат нито с диета, нито със спорт. Знам едно златно и просто правило от моя баща (бивш спортист): „Когато изразходваш повече, яж повече. Ако няма движение, и храната трябва да е оскъдна”. Най-важното е да съхраните духа си. Защото не е важно колко дълго, а как ще живеем.

Жоржета Димитрова- Дънкан,

легендарна състезателка по аеробика

Българката е известна с красотата си, със своята организираност, работливост и послушание, но мисля, че е най-известна със своята жертвоготовност за семейството. Тя обикновено слага фамилията пред собствените си интереси. Американците казват: “Дай на децата си корени и криле”, а ние, българките, се стараем да носим нашите пилета, когато са по-големи и от нас. Така за нас самите не остава време. Но как ще си полезен на другите, ако ти не се чувстваш добре? Чували сте съветите на стюардесите, ако се наложи, да сложите маска първо на себе си, а после на детето си.

Играйте AeroYobika, за да сте в добро настроение, да се чувствате красиви, отделете 30 минути на ден за себе си, защото вие сте най-важният човек във вашия живот. Моята снаха-рускиня ме попита: ако един мъж изпусне пластмасова и кристална чаша, за коя мислиш ще жалее повече. Така че – сложете си висока цена и я поддържайте!

Соня Максимова,

майстор на спорта, преподавател в Минно-геоложкия университет, инструктор по аеробика

Една жена трябва да бъде в добра форма, за да има и добро самочувствие. Когато сме в добра форма, ние сме по-активни и по-организирани както у дома, така и в работата. Добрата форма ни дава още много положителни емоции и добро настроение. Околните забелязват, че се чувстваш добре и тонизиран.

Всяка жена трябва да спортува и да избере подходящия за нея спорт. Трябва да прави преходи в планината, защото природата зарежда по различен начин организма. Духовният живот е важен за психическото здраве на жената. И най-важното е да бъдем мотивирани и с желание да правим това, което ни доставя удоволствие.

Силвия Влахова,

художник-приложник и инструктор по аеройога

Скъпи читателки, моля ви, обърнете корицата на списанието в ръцете си и прочетете на глас отново и отново: „Жената днес”! Повторете го като мантра, която може да промени живота ви. Бъдете жени днес! Забравете за вчера, не мислете за утре. Днес бъдете усмихнати, оптимистични, даващи и приемащи, уверени в себе си. Днес танцувайте, спортувайте, отворете тялото и душата си за безкрайните източници на радост и енергия, които ни дава Вселената, защото:

„Не времето

енергията изтича

и по спиралата

духът ни тича…

Защо?

Да се научи да обича!“

Красимира Василиева,

вицесветовна и европейска шампионка по художествена гимнастика, спортен директор в Клуб по художествена гимнастика „Левски”

За да изглежда и да се чувства добре всяка жена, е необходимо да се храни балансирано и да спортува. Независимо от възрастта си. Това е важно за здравето, самочувствието и външния й вид.

За тези от вас, които са начинаещи – всяко начало е трудно, не се отказвайте. Започнете с по-малки натоварвания и по-малко повторения – два пъти седмично, след това увеличете на три, четири пъти. Само след месец ще усетите тялото си тонизирано, ще се почувствате пълни с енергия, релефът на мускулите ще се промени. За да има резултат от аеройобиката, трябва постоянство и това да стане начин на живот.

За балансираното хранене съм сигурна, че знаете много, но ограничете тестените и сладките неща.

Здрав дух в здраво тяло!

Татяна Стоянова,

треньор по художествена гимнастика

Спортувайте с нас поне 2 пъти в седмицата – спортът е магия, а магията е божествена. Спортувайки, вие ще сте здрави, позитивни и ще се чувствате млади. Спортувайте и ще продължавате да се усъвършенствате. Спортувайте и ще имате вдъхновение за нови върхове. Спортувайте, защото чрез спорта ще намерите много приятели и много любов.

Емил Видев,

преподавател в Националната спортна академия

Не съм достатъчно умен, затова ще се възползвам от мислите на мъдри хора, които ще перефразирам. Както знаете, няма случайни неща, всичко в нашия живот е изпитание, наказание или подарък. Вероятно много от вас ще приемат това, което ви предлагаме, като изпитание, след първите пристъпи на мускулна треска ще решат, че е наказание, но ако желанието и волята им надделеят, ще разберат, че всъщност е подарък. Защото с всяко изминато занимание ще става все по-добре, по-зле вече е било. Просто си кажете „Кой, ако не аз? И кога, ако не сега?” Много от хората, които не са полагали грижи за „храма на душата” си – тялото, се оплакват от всевъзможни болежки. А Епикур е казал: “Глупаво е да се иска от Бог това, което човек може сам да си достави.” И спрете да се колебаете, това означава, че още не го правите. Брус Ли е прав: “Желанието не е достатъчно – трябва да действаме.” Уважавайте тялото си и се грижете за него. Така или иначе, то е най-добрият инструмент, който притежавате. По-добър няма да имате.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара