Росица Екова е посланик на красотата. Определя себе си като жена с късмет, защото работи това, което харесва, и харесва това, което работи – гримьор. Тя е гримьор-консултант на бранд с повече от 100-годишна история – Max Factor. Собственик е на Make Up студио за красота AZALIA.

Обожава да твори красота, чрез изкуството на грима с позитивизъм и огромeн творчески ентусиазъм.

Завършила e медицинска козметика в Медицински университет – София.  Професионална страст й е и грижата за кожата. Благодарение на образованието си знае колко важна е връзката между грижата за кожата и професионалния грим.

Знаем, че деловата жена не трябва да е с тежък грим, но какви са стъпките за гримиране, какво задължително трябва да слага на лицето си и какво не?

Деловата жена трябва да е открила във времето кои са нейните любими продукти. Нуждите на всяко лице, в зависимост от типа кожа, са различни. Аз разглеждам грима като съставна част от цялата визия, а идеалният делови грим трябва да съдържа голяма доза елементи на сдържаност. Съвършеният грим трябва да е в унисон с цвета на косата, на очите, тена на кожата и стила на обличане.

Ето няколко основни стъпки:

Стъпка 1: Перфектният грим започва с отлично почистване на кожата. Най-бързо и лестно почиствам грима с мицеларна вода Sensibio H2O. За мен мощната й сила в отстраняване на грима и изключително високата й толерантност я правят задължителен продукт. Замърсяванията и излишният себум са уловени от мицелите и кожата вече е чиста и готова за следващата стъпка – грижа.

Стъпка 2: Нанесете хидратиращ продукт според типа кожа с UV защита за контрол на фотостареенето.

Стъпка 3: Нанесете основата за грим, като използвате плоска четка за фон дьо тен или с пръсти. Количество с размер на грахово зърно е напълно достатъчно. Нуждаете се от леко покритие. Започнете нанасянето от средата на лицето в посока контура на лицето. Избягвайте зоната около очите. Базата за грим изглажда кожата и удължава трайността на грима.

Стъпка 4: Нанeсете фон дьо тен – сложете малко количество на обратната страна на дланта и след това наслоете двете страни на четката за фон дьо тен. Нанесете малко количество в средата на лицето и разнесете в посока външната част.

Стъпка 5: Нанасяне на коректор. Нанесете върху тъмните кръгове под очите с леки потупвания с върха на пръстите или разнесете с четка. Може да се използва върху всички тъмни зони на лицето (тъмни кръгове, вътрешен ъгъл на окото, в основата на носа, над и в основата на веждите, контура на устните)

Стъпка 6: Прахообразна пудра – нанася се след фон дьо тена и коректора, за да се фиксира гримът и да се прикрият фините линии. Придава перфектен и лек завършек на грима. Копринената текстура видимо подобрява вида на кожата, без да се събира във фините линии и бръчици.

Стъпка 7: Добавете цвят и блясък към вашия грим с руж. Плъзнете четката върху ружа и изтръскайте излишното количество преди нанасяне. Нанесете върху скулите и прелейте с леки кръгови движения. Нанасяйте, докато постигнете желания нюанс. Ако сте нанесли повече от желаното количество, използвайте полупрозрачна пудра, за да намалите интензивността.

Стъпка 8: Спирала за мигли. Как се нанася? Гледайте нагоре, нанесете на долните мигли. Използвайте върха на четката, за да нанесете върху всяка мигла. Погледнете надолу и въртете четката със зигзагообразни движения от корените до върха. Изчакайте 10 секунди преди да нанесете втори слой от спиралата върху горните мигли.

Стъпка 9: Червило. Аз бих избрала за деловата жена дълготрайно червило, което издържа до 24 часа с прострачен блестящ завършек.

Устните са гладки и съвършени без да изсъхват и да се напукват.

Стъпка10: Вежди. Използвайте винаги само продукти за вежди, които са подхождящи за цвета на косата ви и тена на лицето ви.

Ако жената обичайно не се гримира, каква минимална грижа трябва да положи, за да изглежда добре?

Качествените дерматологични продукти, подбрани според типа грижа за кожата (суха, смесена, мазна, чувствителна), гарантират добра основа за отличен резултат при гримиране.

Стилът, усетът е в детайла и мярката. Моят съвет е да помнят, че малкото е повече.

Какви нови тенденции и  продукти,  щадящи кожата, ще препоръчате?

CC CREAM. Той е крем за грижа за кожата с пигментни частици с коригиращо действие, които заличават всички недостатъци. С един продукт могат да се коригират несъвършенства с леко до средно покритие, с естествен завършек и хидратация. Зачервяване, следи от умора, дехидратация, могат да бъдат заличени в една стъпка със СС крема с леко покритие, който изравнява тена. Използвайте го всеки ден, след ежедневния крем, за сияен тен. Избирайте продукт според типа кожа с UV защита.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара