Внимавайте с бижутата

Златото, среброто и перлите не понасят етеричните масла, които се съдържат в повечето парфюми и тоалетни води. Ако все пак отивате на тежък прием и не можете да минете без тези бижута, почакайте малко, преди да си окачите златната верижка, колие или закопчеете сребърните обици. Благородните метали, ако продължително време са в съприкосновение със свежо парфюмирана кожа, потъмняват.

Трайност

Колкото е по-концентриран ароматът, толкова по-бързо трябва да се отвори опаковката, иначе може съдържанието да се „свари“, т.е. да победи киселият привкус на аромата. Трайността им е обикновено около две години, но отворено шишенце трябва да се използва 6-9 месеца. Парфюмите или тоалетните води си запазват качествата в затворени опаковки до три години, а след като се отворят – до една година. Одеколонът и освежителните води затворени могат да се запазят четири години, отворени – половин година. С една дума, колкото е повече алкохолът в спиртно-ароматния разтвор, толкова по-траен е неговият ефект. Парфюмите и водите трябва да се пазят от горещина и пряка слънчева светлина, които променят нюанса и трайността на аромата.

Какво, къде

Ако с удоволствие сменяте уханията на парфюмите – едно за работа, друго за вечер, трето за разходка и спортна сутрин, различно за елегантен тоалет при гостуване, употребявайте ги, като ги нанасяте непосредствено на кожата, преди да си сложите бельото. В дрехите ароматът се задържа дълго и могат да се застъпят няколко ухания, което веднага се усеща от околните.

Основен принцип на парфюмирането е да се поставя парфюм на места, където има повече кръвоносни съдове – от вътрешната страна на ръката при сгъвката на китката, на шията и раменете, под колана. Косите също са прекрасна индивидуална „кърпичка“ на уханието.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара