Изтъняването и оредяването на косата е едно от най-притеснителните състояния, както при жените, така и при мъжете. За да се преборим с този проблем и да стимулираме израстването на устойчива и силна коса, преди всичко е важно да проучим различните типове коса и да уточним причините за косопада. Той може да бъде реакционен и прогресивен. Реакционното оредяване на косата често е причинено от фактори като: стрес, хранителен дефицит, хормонален дисбаланс след бременност или прием на медикаменти. За разлика от него, прогресивното оредяване е генетично обусловено.

Има иновативни решения и за двата типа косопад. Френската марка Rene Furterer идва на помощ с гамата TRIPHASIC.

Ритуал против косопад

Шампоанът против косопад TRIPHASIC (200ml)

комбинира две изключително ефикасни основни активни съставки против косопад: ATP (аденозин трифосфат) и натурален екстракт от Pfaffia, подкрепени от стимулиращия заряд на етерични масла от сладък портокал, лавандула и розмарин. Формулата е с нежна измивна база, която улеснява разресването и придава здравина и плътност на косата.

  • Начин на ползване:

Нанесете умерено количество от стимулиращия шампоан на мокра коса и образувайте пяна, масажирайки скалпа с кръгови движения от тила до върха на главата. Оставете да подейства от 1 до 3 минути. Изплакнете добре. Шампоанът е подходящ за честа употреба.

Балсамът против косопад TRIPHASIC (150ml)

е формула с лека текстура, която комбинира две ефикасни основни активни съставки против косопад: ATP (аденозин трифосфат) и натурален екстракт от Pfaffia, подкрепени с уплътняващото действие на житни протеини и разплитащи агенти. Копринената текстура улеснява разресването на мига, като придава плътност и мекота на косата.

  • Начин на ползване:

След измиване с шампоан против косопад TRIPHASIC, нанесете балсам в скалпа по дължините и краищата на косата. Изплакнете добре. Подходящ за честа употреба. Без силикони.

Концентратът против реакционен косопад

TRIPHASIC Реакционен (ампули12x5ml) е една иновативна формула, която стимулира микроциркулацията на скалпа и растежа на косата, компенсира хранителния дефицит, но също така и въздейства върху първопричината за притеснението – клетъчния стрес. Формулата е обогатена с нова патентована основна активна съставка: LOTUS MINERAL COMPLEX TM (100% натурален екстракт от лотос), която заедно с натурален екстракт от Pfaffia и етерично масло от лимон, забавя косопада. Изключително ефикасният ATP (аденозин трифосфат) стимулира растежа, а витамини В3, В5, В8, микроелементи и аминокиселини заздравяват косата. Така модерната експертна терапия TRIPHASIC Реакционен предоставя комплексно действие с клинично доказани резултати още от 1-вия месец. Леката му текстура с освежаващ аромат на евкалипт и мента не оставя лепкав, мазен филм.

  • Начин на ползване:

Нанасяйте 1 път седмично на чист скалп, след шампоан/балсам Triphasic, с кръгообразни масажни движения. Без изплакване. 1 опаковка стига за 3-месечна терапия.

Основни съставки в продуктите против реакционен косопад:

*Активната съставка Pfaffia (шампоан, балсам, концентрат), патент на Rene Furterer,  е с тропическо сърце от Амазонските гори. Pfaffia, познат като бразилски женшен, е едно от най-популярните растения в традиционната медицина. Притежава невероятна сила: стимулира преноса на важни елементи за косата и активира фактора за растеж VEGF, което подпомага микроциркулацията и растежа. Клинично доказаната ефикасност на Pfaffia при превенция на косопада е с изключителни резултати, в резултат на което бива патентована.

*Етерично масло от портокал (шампоан)

Внесен от подножието на Хималаите от португалски изследователи, сладкият портокал е рядък плод до първата половина на XX век. Етеричното масло, извлечено от кората му, е известно със своя лек аромат и успокояващи свойства. Също така е ефикасно пречистващо и стимулиращо микроциркулацията средство.

*Етерично масло от лавандула (шампоан)

Открит в Персия в древни времена, с уникалния си парфюмен аромат този миниатюрен виолетово-синкав цвят е бил използван от римляните за ароматизиране на водата във ваната. Скъпоценното етерично масло, получено чрез парна дестилация на цвета на лавандулата, е известно със своите антисептични и релаксиращи свойства.

*Етерично масло от розмарин (шампоан)

Розмаринът, който от латински се превежда като „лазурна роса“, произхожда от средиземноморския басейн. Използвано от египтяните заради многобройните си лечебни свойства, етеричното масло от растението притежава тонизиращи косата свойства. Стимулира микроциркулацията на скалпа и се бори с косопада. Неговата почистваща сила го прави ефикасно натурално средство в борбата с пърхота.

*Житни протеини/разплитащи агенти (балсам)-уплътняват, улесняват разресването

*ATP (аденозин трифосфат) (шампоан, балсам, концентрат) – стимулира растежа

* LOTUS MINERAL COMPLEX TM (концентрат)-забавя косопада

*Витамини В3, В5, В8, микроелементи, аминокиселини (концентрат) – заздравяват косата

Rene Furterer е френска марка, основана от Rene Furterer (Рене Фюртерер) през 1957г. Още от ранно детство, той расте очарован от заобикалящата го природа, опознавайки богатствата на растителния свят и предимствата на етеричните масла. По-късно си извоюва мястото на пионер в козметичната индустрия, създавайки революционен метод в грижата за коса и скалп на основата на скъпоценните качества на етеричните масла.

Още информация и полезни продукти ТУК

Facebook Twitter Google+

0 Коментара