Всяка, да, всяка кожа има нужда от овлажняване. Но как да изберем сред безбройните хидратиращи продукти?

Едно от най-свежите и ефикасни решения това лято е хидратиращата серия на L’Occitane – Aqua Reotier с богатата на калций вода от извора Реотие в Прованс.

Изненадващите нови текстури вълнуват сетивата ни.  Хидратиращите продукти за лице не само овлажняват кожата, но са действат най-малко 24 часа.

Изворът

L’Occitane ни дарява с чудесата на Прованс още от създаването си през 1976 година.  Изворът Реотие е последната вълшебна тайна на Прованс, която споделя с нас. Той извира от чудно място в Алпите, а водата му, идваща от недрата на планината, е изпълнена с минерали. Водата от Реотие е с много висока концентрация на калций – 10 пъти по-богата от френските термални води.

 

Започваща като поток, водата на Реотие пътува векове наред през подземни тунели, събирайки калций от камъните по пътя си. Това пътуване, заедно с топлината в дълбините на земята, завършва със свръхминерализиран басейн в крайната точка. Смесена с хладната дъждовна вода, водата в него е уникална с чувствителната смес от калций и магнезий, които са от съществено значение за здравето на кожата.

Учените доказаха, че калцият от извора Реотие е изключително важен за поддържането и запазването на кожната бариера и задържането на естествената й влага.

Уникално биоразнообразие

Изворът Реотие, на входа на природен парк, е признат от Европейския съюз за една от защитените от Натура 2000 зони с уникално биоразнообразие.

L’Occitane  е първата компания, която използва този невероятен източник на вода, като компанията стриктно работи за ограниченото й потребление и опазването на извора, флората и фауната в района.

А ние можем да се погрижим за себе си с удивителната хидратираща серия с вода от извора Реотие, която кожата попива като гъба в пустинята. Ето и продуктите в серията:

Хидратиращ гел за лице 

С хиляди малки мехурчета искрящият хидратиращ гел моментално утолява жаждата на кожата и има действието на магнит. Осигурява необходимите запаси от влага и  дълготрайна хидратация и комфорт.

Хидратиращ крем за лице  

Ако обичате копринено усещане на лицето си, опитайте хидратиращия крем от серията. Той е идеален за всички типове кожа, които се нуждаят от малко допълнително, нежно овлажняване, особено през летните месеци. Неговата лека, кремообразна текстура се плъзга върху кожата и осигурява момент на удоволствие и дълготрайна хидратация, за цял ден.

Три активни съставки работят в синергия:

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина помага на кожата да задържи влагата и да възстанови своята жизненост.

Глицерин

Глицеринът улавя водните молекули на повърхността на кожата, хидратира я и я прави „по-пухкава“.

Богата на калций вода от Реотие

Калцият укрепва най-външния слой на кожата, запазвайки естествената хидратация.

Почистващ гел 

Подобно на освежаването със студена вода, почистващият гел ще ободри кожата ви, като едновременно с това ще отстрани замърсяването. Свежият гел се превръща в лека, мека пяна, която почиства лицето, без да го изсушава.

 

 

Хидратиращ тоник

Подгответе кожата си с тази хидратираща есенция. Нейната подобна на вода текстура моментално освежава кожата, подготвяйки я за хидратиращите продукти. Тоникът ще стане вашата нова любима стъпка в ежедневния ритуал грижа за кожата.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара