С времето все повече се убеждавам, че разликата между луксозните (high end) козметични брандове и бюджетните грим продукти на пазара е… всъщност нищожна. Считам, че много жени и мъже около мен сляпо вярват, че цената е пропорционална на качеството на продукта. Е да, ама не. Плащаме за марката, разбира се, за ефектната опаковка и изкушаващата реклама. А перфектен грим всъщност можем да постигнем, както с бюджетни, така и със скъпи продукти.

Моят съвет е – интересувайте се и подбирайте козметиката си. Различните продукти на една и съща линия не винаги са на едно и също ниво, не разчитайте на това. Как тогава да разберем кое си струва, какво да купим?

Ежедневния си грим правя с козметика, струваща от 2 до 130 лева и се стремя да я подбирам по такъв начин, че всеки продукт да работи за мен.

Днес съм извадила от козметичната си чантичка топ 3 продукта, които са под 5 лева и горещо препоръчвам на всички:

Rimmel London Stay Matte Long Lasting Pressed Powder, цена: 4,50 лв.

Тази пудра е бюти съкровище! Едно от най-важните неща в ежедневния грим е той да бъде “заключен” на място. Когато нося Rimmel Stay Matte нямам никаква лъскавина по лицето, кожата ми е матирана, порите са минимизирани, пудрата не се събира във фините линии на лицето ми. Фондьотенът ми издържа по дълго на мястото си. За мен е много важно да се избегне “cakey” ефекта върху кожата, а тази пудра, нанесена правилно, я оставя порцеланова, свежа.

Аз използвам Beauty Blender, за да я разнасям, като потупвам пудра само в Т-зоната на лицето си, където то е най-мазно. За по-суха кожа, нанасяне с четка би било по-добър вариант. За цената си Rimmel Stay Matte върши чудеса!

еssence Lip Liners, цена: 2,19 лв.

Рядко съм попадала на негативно мнение за моливите за устни на еssence. Не случайно те са силно препоръчвани и много купувани – освен нискобюджетни, са и издръжливи и добре пигментирани.  Моливът не е много мек, но се нанася лесно и е много издръжлив.  Единствената ми забележка е, че леко изсушава устните и според мен е препоръчително да се използва балсам преди нанасянето му. Освен в комбинация с червилото, обичам да разнасям молива с пръст по устните и да го топирам с блещукащ гланц. Оптималното съчетание между качество и цена е нещото, което ме кара да купувам този продукт отново и отново.

Golden Rose Velvet Matte Lipstick, цена: 4,69 лв.

И за финал оставям най-любимия си бюджетен продукт за устни, към който напоследък се забелязвам да посягам по-често, отколкото към червилата ми на Mac, Huda Beauty, Jeffree Star Cosmetics и etc. Винаги съм предпочитала матови червила, защото са дълготрайни и не се размазват, но виждам един и същ проблем при всички тях- изключително изсушаващите формули. За моя приятна изненада, Golden Rose предлагат продукт, който има всичко изброено, и същевременно е хидратиращ, с формула, обогатена с витамин Е. Формата на Velvet Matte е приятна за работа, червилото има остър връх, което го прави удобно за нанасяне. С две ръце препоръчвам при следващо посещение на дрогерията да обърнете внимание на марката и на козметиката, която предлагат.

Мои любимци са и Golden Rose Smart Lips Lipstick (цена 5,69 лв.), както и класическото червило Golden Rose Lipstick (цена 3,89 лв.) – нанасят се лесно по устните, имат плътен цвят и сатенен блясък, но не ги усещам толкова дълготрайни и често нанасям върху тях идентичен цвят течно червило с матова формула.

Тези три козметични продукта за мен са доказателство, че луксозната козметика не винаги е must за постигане на “уау” ефект. Нискобюджетните марки не бива да се пренебрегват и много често точно при тях откривам всякакви бюти находки. Разбира се, всичко при грима е много индивидуално – зависи от настроението, облеклото, повода, времето, прическата и цял куп други особености. Но…. факт – отдавна открих за себе си, че перфектният грим не е скъпият, а този, който те кара да се чувстваш красив!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара