Доброволци организират доставки по домовете на лекарства и храна на самотно живеещи възрастни хора, които нямат близки, такива с хронични заболявания, или трудно подвижни.

Това стана възможно като се като се разшири дейността на  общинското предприятие „Социален патронаж“ и след заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова. Вече се организира доставка по домовете на лекарства и храна за нуждаещите се.

Открити са и телефони за връзка – 02 8188522 и 02 8188523, на които всички самотно живеещи възрастни, болни или трудно подвижни ще могат да се обадят, за да могат служителите да им доставят необходимите храни и медикаменти.

Има и много доброволци, които нямат общо със „Социален патронаж“, но искат да помогнат на уязвими хора. На информационните табла във входовете на много блокове са закачени бележки, че на съответното място живее човек, който може да напазарува, да набави съответните лекарства или да окаже съдействие за какъвто и да е проблем.

Има и много постове в социалните мрежи, които са свързани с доброволно доставяне на храна и лекарства на възрастни хора.

Ако имате възрастни съседи, информирайте ги и при нужда им помогнете да потърсят услугите на съответната община.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара