Платформата за дигитално купуване на училищни купони „Здравословно училище“ дава възможност на семействата да поръчват обяд за вкъщи от кетъринг менюто на училищата, участващи в нея.

По време на дистанционното провеждане на учебните часове у дома, родителите ще могат да поръчват и повече на брой порции, които да обслужат всички нужди за изхранване на семейството, а доставката на адрес ще бъде изпълнявана безплатно от таксиметрова компания Yellow при най-строги мерки за дезинфекция и спазване на всички изискванията за хигиена и предписания за пълна безопасност.

Кетъринг менюто в платформата е от установения доставчик на училищни обеди за 51 училища в столицата и oще 25 училища в страната. Заплащането на платформата се извършва с карта онлайн, така както и при закупуването на електронни купони през цялата учебна година.

„Сегашните условия изискват нова гледна точка и мобилизация на най-доброто от нашите ресурси. Дигиталните иновации доказано могат да обслужат почти всяка ежедневна нужда, да спестят време и усилия. Първите и далновидните винаги са една крачка напред – като нашите партньори и училища-визионери, които реагират гъвкаво и бързо, както го правим ние като технологична компания.“, каза Ваня Манова.

В създалата се ситуация, се налага да реагираме и да приспособим максимално бързо учебния процес към новите условия. Всички ученици вече продължават обучението си пълноценно, благодарение на възможностите, които предлага интернет и бързата и професионална адаптация на преподавателите. От днес още един елемент от живота в училище ще бъде дигитализиран и достъпен за родителите, така че да ги улесни максимално, благодарение на нашите партньори от ОРАК, Mastercard и Yellow Taxi.“, коментира Стаматов, директор на пилотното училище, имплементирало платформата – 119-о СОУ град София.

Първите поръчки вече са изпълнени по-рано днес, а инициаторите проучват възможностите платформата да бъде използвана и за изпращане на храна от семейства към хора, които са възпрепятствани да излизат. Също така, родителите, които все още не ползват платформата в училищата на децата си, също ще имат възможност да направят поръчка за вкъщи, като пишат във Facebook страницата на Здравословно училище.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара