Германски изследователи планират да въведат „сертификат за имунитет“ за хора, преболедували коронавируса, за да улеснят по-бърз преход към нормален живот след карантината.

Установяването на антитела при тест показва, че човек е прекарал инфекция с коронавирус, излекувал се е и е готов да влезе отново в обществото и работния процес.

Изследователите ще използват информацията и за да определят как и кога да прекратят блокирането на цели региони, включително отваряне на училища и разрешаване на масови събирания.

Сертификатите за имунитет са част от изследователски проект, който се провежда в Центъра за изследване на инфекцията в Хелмхолц в Брауншвайг през следващите седмици, като ще се направят кръвни изследвания за търсене на антитела, срещу новия коронавирус сред широк кръг хора, съобщава германското списание Der Spiegel.

„Хората, които имат имунитет могат да получат сертификат, който ще им позволи да бъдат освободени от всякакви (свързани с блокирането) ограничения за тяхната работа“, казва Джерард Крауз, епидемиологът, ръководещ проекта.

Тестът ще даде на изследователите по-добра представа за това колко хора са се заразили с вируса, тъй като има индикации в Германия и другаде, че големи части от населението може да са се заразили, без да знаят.

Проектът тепърва ще получи окончателно одобрение, но се очаква да стартира през април, като първите резултати ще са готови до края на месеца.

Въпреки, че е на пето място в света по брой заразени с COVID-19, Германия има една от най-ниските нива на смъртност, което поне отчасти се дължи на политиката на правителството за тестване на гражданите.

Благодарение на това Германия може да си позволи да приема за лечение пациенти от Източна Франция и Ломбардия в Северна Италия.

Начинът, по-който правителството се справя с пандемията от коронавирус, доведе до повишаване на публичната подкрепа за канцлера Ангела Меркел, която от началото на епидемията започна да се увеличава.

Източник

Facebook Twitter Google+

0 Коментара