„На 1 март задължително отваряме ресторантите. И 2-3 хиляди да са случаите, отваряме ресторантите. От утре пускаме в малките населени места всички ученици присъствено. Няма да ги въртим като в големите градове“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Исперих.  Той посети Многопрофилна болница за активно лечение-Исперих. Заедно с него са министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и министърът на финансите Кирил Ананиев.

Това, което гарантираме с финансовия министър, е до 28 февруари да получите парите си за медиците на първа линия, както и увеличението на заплатите. 50 млн. лв. имаме за болниците, които откриха COVID отделения“, каза още Борисов.

„На хората им липсват ресторантите. На нас също ни липсват, но трябва още 15 дни да издържим. И днес нивата са ни много добри. 26-ти сме в Европа и това се дължи на всички, които работят“, допълни премиерът.

Здравният министър Ангелов обяви, че ако има отново натиск от пациенти, здравната система е абсолютно готова „Болниците разполагат с цялата апаратура както за реанимацията, така и за отделенията, имат всички предпазни средства, дезинфектанти, лекарства, консумативи.Така че нямаме никакви притеснения, всички болници в страната са подготвени“, каза Ангелов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара