Вероник Жилардо e изключително впечатлена от дизайна на мобилния ресторант „PEUGEOT Foodtruck, le Bistrot du Lion“. По нейна молба Peugeot Design Lab проектира иновативен пътуващ бар за стриди, които могат да се дегустират в градските центрове.

3_Gillardeau Peugeot Food Truck 012_MP_0

Оборудван с плот и бар, който се плъзга навън от задната част на новия Peugeot Expert, ресторантът на колела на Жилардо позволява на поднасящия стридите и неговите клиенти да споделят едно и също пространство, което създава по-лично изживяване в сравнение с обикновения мобилен щанд за храна. Наречен ‘La Marcelle’ в чест на дъщерята на основателя на Жилардо, стриденият бар е изложен на показ близо до остров Олерон във Франция.

4_Gillardeau Peugeot Food Truck 013_MP_0

Поднасящият стридите стои на същото ниво като своите клиенти, които могат да гледат как той приготвя храната им съвсем като в суши бар. Обучен от Meilleur Ouvrier de France – звание, което френските майстори печелят на върха на кариерата си – поднасящият стридите има всички необходими инструменти под ръка, докато приготвя стридите Жилардо. Изработеният по поръчка работен плот остава безупречно чист, благодарение на отвор, през който се изхвърлят черупките.

1_Gillardeau Peugeot Food Truck 001_MP_0

Барът може да бъде инсталиран от един човек за няколко минути. Създаден на базата на новия Peugeot Expert, автомобилът може да бъде паркиран навсякъде, веднага след като барът бъде сгънат. Дизайнерите са вградили мивка, хладилник, приспособления за съхранение, нагревател за вода и разгъващ се бар само в 5,8 m3 полезен обем.

Мобилната задна стена е направена от неръждаема стомана, шисти и дърво, черпейки вдъхновение от материалите, традиционно използвани от фермите за стриди. Стридите Жилардо са резултат от период на култивиране, който продължава между три и пет години и през който стридите се отглеждат на внимателно поддържани места. Черупките им са лазерно гравирани като гаранция за ексклузивност. Ценителите обичат тяхната извита, правилна форма, която обещава сочно месо с фин аромат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара