Новият Opel Astra е “Кола на годината 2016” и носител на най-реномираната награда в сферата на автомобилната индустрия. Журито, съставено от 58 автомобилни журналисти от 22 европейски държави, отличи новата Astra с общо 309 точки срещу 294 за Volvo XC90 и 202 за Mazda MX-5.

Наградата “Кола на годината 2016” бе връчена на главния изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман от президента на COTY Хакан Матсон в навечерието на първия ден за пресата на 86-тото международно автомобилно изложение в Женева.

Новата Astra бе излъчена за победител от групата от седем финалисти в конкурса  COTY. Сред първоначалните кандидати в конкурса бяха повече от 40 нови модела автомобили – от спортни роудстъри до престижни лимузини и SUV модели.

Opel-Astra-Car-of-the-Year-2016-298789-1

Три нови модела на Opel са били обявявани за “Кола на годината” в последните осем издания на конкурса. От момента на пазарната си премиера през миналата есен, новата Astra вече има в актива си и други международни  награди като SAFETYBEST 2015 и Златен волан за 2015 година. Новият модел получи също и максималната оценка от пет звезди за своето представяне в тестовете за безопасност Euro NCAP.

Както вариантът хечбек с пет врати, така и комби версията Sports Tourer на новия носител на престижната титла използват изцяло нова, лека конструктивна архитектура. Задвижването се осигурява само от най-ново поколение бензинови и дизелови двигатели. Интеграцията на смартфон функциите и революционната система за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar дават възможност за осъществяване на ултрамодерна свързаност и комуникация. Новата Astra продължава и установените традиции на марката Opel за представяне на възможности и удобства, познати доскоро само в по-високите автомобилни класове в компактния клас като например матричната LED система на предните светлини IntelliLux LED®.

Наградата „Кола на годината” за Европа е учредена през 1964 година. Tазгодишната победа увеличава броя награди „Кола на годината” в колекцията на Opel на пет. Моделът Opel Kadett E беше първият автомобил от Рюселсхайм, който спечели престижната титла през 1985 година. Две години по-късно с паневропейската награда бе отличена Omega A. През последните години Opel успя да се изкачи на върха два пъти – с модела Insignia през 2009 и с Ampera през 2012 година.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара