„Това, което имаме“ е реалистична история за любовта, която може да обърка или да подреди живота ти. За любовта, която устоява на времето. За това, че винаги си заслужава да чакаш да се появи този, който ще те обича такъв, какъвто си, насърчава те да преследваш мечтите си и ти дава надежда, че ако сте един за друг, вселената винаги ще намери начин да ви събере.

Авторката Рокси Купър създава сложни женски образи – на жени с недостатъци.  Онези, които не са перфектни, които казват и вършат неправилни неща и мислят неща, които не трябва. Техният живот е объркан и сложен и те винаги се чувстват аутсайдери. „Аз много харесвам този тип жени – казва Рокси. –  Любимият ми образ е този на главната героиня от романа ми „Това, което имаме“ Стефани Карпентър, която е самата прелест! Стефани е сложна по много хубави начини и за да разберете защо, ще трябва да се запознаете с нея.“  Тя не вярва в съдбата, в истинската любов и в „заживели щастливо до края на дните си. Смята, че е извадила късмет с годеника си – красивият, синеок Мат, който я смята за най-подходящата майка на бъдещите им деца. Когато обаче Стефани среща Джейми през един уикенд на семинар по изкуствата, с изненада установява, че той я разбира повече от всеки друг и с него е истинска и свободна. Джейми вярва във всичко, което тя отрича… но това не му пречи да се чувства странно добре с нея. Убеден е, че е специална – човек, който би искал да присъства в живота му, въпреки че е щастливо женен за своята състудентка Хелън, която познава от първия ден в Академията по изкуствата.

Стефани и Джейми не спират да си говорят цяла нощ, докато устните им не се докосват. На следващия ден и двамата трябва да се върнат към своя живот – професията, семейството, задълженията, обетите.

Съдбата обаче е решила друго – да ги среща отново и отново.

Но чувството им за дълг и морал и желанието да не наранят никого (освен себе си) ги кара след всяка среща да се разделят… завинаги. И тогава между тях остава „това, което имат“ и музиката, която си разменят и която ги кара да се чувстват заедно, дори когато не са.

Колко години трябва да минат, за да вземат живота си в свои ръце?

Това е нежна и затрогваща история за една любов – едновременно объркваща и сложна като самата любов. И напомняне колко е важно да поемаме рискове и да воюваме за щастието си, преди да е станало безвъзвратно късно.

Рокси Купър е родена в Мидълзбро, Североизточна Англия. Учи в класическия факултет на университета. Вманиачена е по Принс, обича да гледа мюзикъли и да пътува. В момента живее в Ярм, Северен Йоркшир.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара