„Изгубен“ е новият роман на Стан, в който идолът на много български деца и тийнейджъри ни отвежда от другата страна на океана, за да проследим живота на Стефан, Нора и Бела този път в Нюйоркската академия за изкуства. Книгата излиза в книжарниците от 1 юли, а в рамките на предварителната ѝ кампания жребий ще определи трима читатели, които ще получат ексклузивни екземпляри с уникална корица с техните образи.

„Изгубен“ е третият роман за тийнейджъри, написан от популярния български влогър Станислав Койчев (27 г.). Стан, който има над 400 000 последователи в YouTube, талантливо пренася на страниците съвременни явления от живота на младите хора както у нас, така по целия свят, воден от посланието за неизменната сила на приятелството, обичта и вярата в собствените способности – пътеводна светлина в усещането за „изгубеност“, често съпътстващо тийнейджърските години. Опасностите, които крият

социалните мрежи; фалшът,

който екраните на устройствата придават на емоциите и отношенията; страховете и агресията, които всички ние, независимо от възрастта, посрещаме и преодоляваме както „онлайн“, така и „офлайн“, са изпитания, с които днес тийнейджърите често се сблъскват, но романът цели да ги насърчи да не се страхуват от собствените си чувства, и преминавайки през бурите, да продължат напред по-уверени в себе си и в света, който ги заобикаля.

Сюжетът в дългоочаквания трети роман от поредицата отново ни среща с главния герой Стефан (17 г.), с негови приятели и съученици, а също с някои от ярките персонажи, които познаваме от предходните книги. Този път обаче Стан ни отвежда в Ню Йорк, където Стефан, неговата най-добра приятелка – Нора, и момичето, с което е споделил сърцето си – Бела, са

българските ученици-стипендианти

в престижната Нюйоркска академия за изкуства, заобиколени от заможни и даровити американски тийнейджъри. Всички те ще преминат през водовъртеж от перипетии, докато научават все повече един за друг, и сближавайки се с тези, които на пръв поглед са приемали за твърде различни, ще преодоляват собствената неувереност и дори предразсъдъци.

Зареждайки романа със съвременен, достъпен младежки изказ и с много чувство за хумор, Стан ни прави свидетели на случките, които Стефан и компания преживяват, докато „между редовете“

оставя важни послания:

най-вече към тийнейджърите, за които е написан, но и към нас – техните родители, учители, приятели. За това колко е важно да подкрепяме младите хора в нелекия процес на порастване и опознаване на съвременния свят. Свят, в който днешните тийнейджъри обичат да правят „селфи“, но все така сериозно подхождат към учебните задължения и ангажиментите си. Свят, в който са силно привлечени от светлините на прожекторите и камерите, но все така копнеят за искрено общуване и съпричастност.

„Изгубен“ излиза с логото „Кубар“ на издателство „Егмонт“ на 1 юли, като вече може да бъде поръчан от сайта на издателството с подпис на Стан, подарък и възможност за участие в жребий за уникален екземпяр. Автор на оригиналната корица, както на дизайнерските копия, е художникът Стоян Атанасов, @Kontur Creative.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара