Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама е една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Нейната автобиография „Моята история“ се превърна в световен бестселър, преведен на 44 езика с общ тираж от над осем милиона и половина копия.

От днес книгата може да бъде открита и у нас в луксозно издание с твърди корици.

Седем успешни дами от областта на бизнеса, правото и образованието ще представят българското издание на „Моята история“. Освен запалени читателки и искрени почитателки на Мишел, седемте посланички и техните лични и професионални истории са доказателство за силата и общовалидността на

посланията в автобиографията.

Това са: Евгения Пеева-Кирова от фондация „Заедно в час“, телевизионната и радиоводеща Евелина Павлова, доц. д-р Даниела Илиева, изпълнителен директор на фондация „Право и Интернет”, популярната блогърка и създател на сайта „Мама Нинджа“ Мария Пеева, Ивелина Атанасова, основателкa на DigitalKidz, създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева и управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова.

„Историята на Мишел Обама е много повече от биография, тя е наръчник на успеха. Всяка страница на „Моята история“ е пропита не само с живота на Мишел и Барак отвъд обективите на фотографите, но и с цената на успеха.!“ – споделя Ивелина Атанасова, създател на DigitalKidz, а майката на четири момчета Мария Пеева допълва:

„Ако имах дъщеря, щях да й подаря тази книга.

Всяка жена трябва да я прочете!“. Според създателката на сайта „Детски книги“ Валентина Стоева това е „… топла, човешка история, която показва как може да се промени светът към по-добро.“. А доц. д-р Даниела Илиева казва: „В свят на еманципация и борби между половете, правилен и криворазбран феминизъм, чрез книгата си Мишел Обама ни дава полезни уроци, съвети и пример какво можем да постигнем. Без извинения и без условия.”

Като първа дама Мишел Обама има огромна заслуга за това Белият дом да е по-гостоприемен и отворен; превръща се във важен защитник на правата на жените и момичетата в Съединените щати и в целия свят, из основи променя отношението на семействата към здравословния и активен живот и подкрепя съпруга си, докато той превежда Америка през някои от най-мъчителните ѝ периоди.

В изключително завладяващата си и дълбоко лична автобиография Мишел Обама кани читателите в своя свят, хронологично проследявайки преживяванията, които са белязали живота ѝ – от детството в южната част на Чикаго; през годините като изпълнителен директор, когато балансира между ролята на майка и тази на работеща жена; до времето, прекарано на

най-известния адрес на планетата.

С безпощадна честност и живо остроумие тя описва триумфите и разочарованията в личния и в публичния си живот и разказва своята история така, както я е изживяла – със свои собствени думи, по своите собствени правила.

„Моята история“ е стойностна книга, която ще намери мястото си във всеки дом. Тя дава устрем за покоряване на личните ви върхове и вдъхновява ежедневно да създавате своята неповторима история – казва управляващият директор на издателство „Софтпрес“ Милена Стефанова и допълва: – За нас е огромна чест и повод за гордост, че посрещаме 25-ия си издателски юбилей с биографиите на Стив Джобс, Леонардо да Винчи, Христо Стоичков и Мишел Обама в каталога си.“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара