Насладете се на безсмъртния роман на Л. Ф. Баум, адаптиран за деца в предучилищна възраст и начален курс на обучение. Дороти живее с леля си и чичо си във ферма в Канзас, но когато къщата им е връхлетяна от торнадо, момиченцето и нейното кученце Тото по магичен начин се озовават във вълшебна страна. Дороти тръгва по пътечката от жълти тухли, за да отиде в Изумрудения град при магьосника от Оз, който навярно знае как тя да се завърне обратно в Канзас.

Magiosnikat ot Oz coverПо време на пътешествието Дороти се среща и запознава с Плашилото, Тенекиения дървар и Страхливия лъв, които тръгват с нея към Изумрудения град с надеждата да получат това, което им липсва – мозък за Плашилото, сърце за Тенекиения човек и кураж за Страхливия лъв.

 

Новото издание ще радва децата с приказните илюстрации на Ана Григориев. Стилът ѝ се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, елегантна пищност, ярки цветове и запомнящи се образи, които вълнуват детското въображение и превръщат книгата в любим приятел.

magiosnikat ot oz strani

Ана Григориев е сръбска художничка, дипломирала се в Академията за изящни изкуства в Белград. Работи като илюстратор на книги и учебници.

magiosnikat ot oz stranici

Към днешна дата е илюстрирала над 100 детски книги. Работи както за сръбски, така и за европейски и световни издателства. Ана Григориев има шест самостоятелни изложби и участва в десетки колективни.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара