Как опасността за здравето на нашите близки може да промени живота ни изцяло? Колко тънка е границата между разума и желанието да надвием действителността на всяка цена? Защо не бива да се отказваме, дори когато всички смятат, че е невъзможно да победим? Журналистката с дългогодишна практика Сузана Медоус отговаря на тези и редица други въпроси в хитовата си книга „Не се предавайте!”.

На страниците на международния бестселър авторката разказва личната история на болния си син, за да вдъхне кураж и да покаже, че невинаги краят е толкова очевиден, колкото изглежда. Напротив! Освен примера в собственото си семейство, Медоус добавя и историите на други, диагностицирани като нелечимо болни хора, които не сломяват дух и търсят всевъзможни начини да преодолеят заболяванията си. Това им непримиримо желание и готовността да направят и невъзможното, за да помогнат на обичните си хора, биват възнаградени.

Не се предавайте!” е книга за всеки, който има нужда да си върне вярата и да намери сили да продължи напред.

В предговора на книгата си Медоус обобщава: „Аз съм човек, който вярва в науката; който е убеден, че децата трябва да се ваксинират; който разчита – и зависи – от грижата на спо­собни лекари. Но в моята книга става дума за практики, за които няма научни доказателства. В известен смисъл това е книга за непознатото и за упорството. Това е книга за моментите, в които скокът в неизвест­ността е единственото, което ти остава. Тя е за хората, които просто отказват да се предадат. В нея има лични истории как се отразява по­редицата проба–грешка върху техните семейства – за конфликтите, объркването, персоналното свръхнапрежение, за страховете, но и за надеждата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара