„Магическият път на интуицията. Силата на изречената дума“ e книга на една от най-известните писателки в сферата на духовната литература Флорънс Сковъл Шин.

Пред нас е ефективна система за разгръщане на цялостния личностен потенциал в устрема към щастие и благоденствие.

Всяко изпитание е процес на пречистване.

Благодарността е законът на нарастването, а оплакването – законът на намаляването.

Ще получите магически резултати, когато предоставите предимство на Безкрайния Разум.

Чрез мощните утвърждения, които ни дава авторката, можем да се освободим от съпротивите, страха и съмнението – а те са единствените ни пречки по пътя: Божествената любов протича през мен и сега разпръсква всички привидни пречки, и прави пътя ми лек, чист и успешен.

Ние живеем в морето от магнетична сила, наречена умствена материя, и това, което си представяме, се отпечатва върху тази чувствителна материя и кристализира – рано или късно, във външния свят. Опитностите, които срещаме в живота, са наши творения. Нашето подсъзнание е просто сила без посока и всичко, които чувстваме дълбоко и казваме с убеденост, се отпечатва в него и се реализира до най-малкия детайл. Затова целта е заличим страховете и съмненията от подсъзнанието си със съвършените идеи, които идват от свръхсъзнателния ум (Царството на интуицията). Необходимо е да притихнем в себе си, за да можем да влезем в досег с душата си, да чуем интуицията и да влезем в силата си.

Флорънс Сковъл Шин (1871–1940) е една от най-известните писателки в сферата на духовната литература, създала класически произведения сред книгите за личностно усъвършенстване.

По линия на майка й във вените на Флорънс тече американска „синя кръв“. Пра-пра-дядото на майка й – писателят Франсис Хопкинсън, бил също така политик и член на Американския Конгрес, както и един от съставителите на Декларацията за независимост.

Флорънс получава образованието си във Филаделфия във Френдз Сентръл Скул и учи живопис в Академията за изобразителни изкуства в Пенсилвания от 1889 до 1897. Именно там тя се запознава с бъдещия си съпруг Евърет Шин (1876 – 1953), който приживе се е ползвал с името на известен импресионист-живописец.

Наскоро след като Флорънс завършва Академията, тя и Евърет се оженват. Семейство Шин се установява в Ню Йорк – където всеки поотделно преследва своята кариера в изкуството.

В тези младежки години, прекарани в Ню Йорк, Флорънс разкрива талант и на художник, и на актриса. Сред по-близките тя е била известна с празничните вечери, които е давала, с красноречието и остроумието си.

Част от предвоенната кариера на Флорънс (става въпрос за Първата световна война) протича като илюстраторка на детска литература – списания и книги.

През 1914 г., след 14 годишен брак, Евърет поисква развод.

На Флорънс й е необходимо известно време да се съвземе от удара, след което започва съвсем нова кариера. Захваща се с религия, но особен вид „нейна“ религия. Религията на Флорънс била нещо като известното „мислене по нов начин“, което по-късно става характерно за движението на „Нова епоха“ (New Age). Това е религията на успеха.

Флорънс работи върху своята философия, а после написва книга с предизвикателното заглавие „Играта на живота и как да я играем“. Никой издател не иска първоначално да се докосне до нея. И така тя разпродава старите сребърни реликви на своите родители и я издава сама през 1925 година.

Бившият й съпруг Евърет я навестява, особено след като решава повторно да се ожени (той се жени три пъти, след като се развежда с Флорънс). Флорънс благославя брака му с думите „Сега вече този път е истинският брак за теб!“.

В новата си следвоенна кариера на духовен учител и лектор, Флорънс продължава да пише. През 1928 г. излиза продължение на първата й книга. Заглавието е: „Твоята дума е твоята магическа пръчица“. Друга книга – „Тайната врата към успеха“, публикувана малко преди да почине през 1940 г., е сбор от лекциите й на обществени места. Последната й книга „Силата на изречената дума“, е сбор от нейни бележки, събрани и издадени от нейна ученичка след смърта й (през 1945 г.).

Още приживе и вече десетилетия след смъртта й стотици хиляди хора в САЩ и целия свят, запленени от книгите й, превръщат идеите на Флорънс Сковъл Шин в част от своя живот.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара