Журналистът Магдалена Гигова представи книгата си „Шепот от стари дантели”, в която е събрала 43 любовни истории на известни българи, публикувани във вестник „Преса”. От тях с изненада научаваме, че някои от класиците, които сме свикнали да ни гледат строго от учебниците по история, изкуствознание, музика или литература, са били големи палавници, а други – отчаяни романтици.

В Bedroom Premium Club се стекоха повече от 200 приятели на авторката, които се насладиха на забавно и красиво парти. Сред тях бяха издателката на книгата Светлана Тилкова-Алена със съпруга си Андрей, писателят Димитър Шумналиев, д-р Ангел Енчев, радващата се на свободата си след „ВИП брадър” Ива Екимова, водещата Ива Дойчинова, Драго Драганов, дизайнерката София Борисова, много колеги и приятели на Маги.

Кулминацията на вечерта бе бодиартът на Иван Яхнаджиев върху съвъшеното тяло на бизнесдамата Мерлин Арнаудова – световна шампионка на 100 метра за ветерани и балканска – по бодифитнес. Фойерверките ан „Огнена хризантема” придадоха допълнителен блясък на вградената в сложната й прическа книга „Шепот от стари дантели”. Тя бе дело на Донка Боева – създател на костюмите на балерините на Bedroom, които изпълниха сцени от „Мулен Руж”.

Българо-грузинският дует Назар и Нино добавиха романтика с песента си „Какво е любовта”.

През цялата вечер звучеше музика от албумите Power of mind и My kind of loving, създадени от… спонсора на книгата д-р Милен Врабевски. Основателят на фондация „Българска памет”, известна с родолюбивите си начинания, пише музика, направила впечатление на световни звезди до степен да се съгласят да я изпълнят. Първият албум е записан от Джон Лоутън от „Юрая хийп”, а вторият – от Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от група „Тото”.

Магдалена Гигова е посветила книгата си, която тя нарича „пачуърк от чувства” на половинката си Николай, с когото са заедно от 30 години.

ОТКЪС ОТ КНИГАТА

0 Коментара