Родителството е едно от най-сложните неща, с които човек се среща през житейския си път. Особено трудно е в моменти, когато децата се превръщат в зрели хора и още в тинейджърска възраст се сблъскват с любовни разочарования. Всеки родител на подрастващ се е срещал с това състояние и безсилието, което поражда то.

 

Книгата „Как да се излекуваш от любовно разочарование…и да си върнеш усмивката“ създадена от д-р Стефан Клерже е предназначена да подпомага младите хора, да преминат по-лесно през етапа на разочарование и дава алтернатива на техните родители за нещо различно от това просто да „държат ръката“ на детето си.

Тя е адекватна възможност за самопомощ и взаимопомощ. Съдържа практични съвети за това как сълзите лекуват, „промиват“ мирогледа и „създават“ различна гледна точка.
Книгата насочва младия човек, как да си върне усмивката, предлага техники за освобождаване на гнева, за възвръщане на кохерентността на сърцето, за придобиване на умения при

разпознаване навреме на грешките,

които не бива да се допускат. Показва в няколко стъпки пътя до мига, в който разочарованият отново може да повярва, че светът е прекрасен, а обичта е навсякъде.

Авторите д-р Стефан Клерже и Соледад Брави са представени в България от издателство „Клевър Бук“. Д-р Стефан Клерже е практикуващ психиатър за юноши. Пише много за родители и родителството и е един от любимите консултанти на медиите. Соледад Брави е талант, който използва цялото си чувство за хумор и пъргав ум, за да сътворява илюстрации в полза на подрастващите. Те са автори и на книгата „Как да получиш всичко, което искаш от родителите си (или почти всичко)“, която учи младите хора как да водят ефективно преговори.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара