Започна първият национален конкурс за Най-любима книга, издадена у нас през миналата година. Победителят ще бъде определен от читателите чрез онлайн гласуване.

Poster50X70(1)

На сайта сдружение „Всичко за книгите“ всеки над 16-годишна възраст може да даде гласа си за тези заглавия, издадени през 2015 г., които са го впечатлили най-много.

Конкурсът ще протече на два етапа. Първият ще се състои от 29.02.2016 г. до 08.04.2016 г. и ще даде възможност на читателите да подкрепят своите любими книги в шест категории: „Съвременна художествена проза и поезия“, „Трилъри и криминална литература“, „Фантастика, фентъзи и хорър“, „Дамски романи“, „Исторически романи“ и „Нехудожествена литература“.

Вторият етап ще се проведе от 11.04.2016 г. до 17.04.2016 г. и в него 18 финалисти – по 3 книги от всяка категория, ще се борят за титлата „Любима книга на България” за 2015 г.

„Очакват ни интересни и вълнуващи седмици. Ще бъде любопитно да разберем какво обичат да четат най-много българските читатели – кои са предпочитаните жанрове, какви теми ги вълнуват, кои автори са им любими и има ли сред тях много български писатели“, казват организаторите от сдружение „Всичко за книгите“.

Целта на състезанието е да обърне внимание на актуалните книги. Българските издатели подбраха близо 300 от най-добрите заглавия от своите листи и с този първоначален списък започва конкурсът.

Оттук нататък думата имат читателите – те също могат да добавят своите предложения, стига да отговарят на условията на конкурса.

След края на надпреварата ще бъдат раздадени и много награди за гласувалите – един ще получи ваучер за книги на стойност 200 лв., а други – поощрителни награди.

Докато възрастните избират своята любима книга, по-малките читатели на възраст между 6 г. и 15 г. също ще могат да подкрепят своите литературни фаворити от изминалата година в конкурса „Бисерче вълшебно”, който ще продължи до 17 април.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара