„Призракът на небесния Йерусалим” слага началото на нова детективска поредица ( Интелектуални детективски романи ), в която младата и талантлива Мария Каравай разкрива най-чудовищните престъпници в Москва. Маша, както я наричат всички, е момиче, в чието детство няма приказки. В него необезпокоявани се разхождат серийни убийци, а в тетрадките й вместо младежки откровения, се крият психологически профили. Какво може да накара едно невръстно дете да напълни съзнанието си с кръв, освен огромна бездна в душата му? За Маша бездната се отваря, когато при неясни обстоятелства убиват собствения й баща.

Добре дошли в света на Даря Дезомбре – автор, който ще съумее да ви потопи в средновековните тайни на руската столица и да накара сърцето ви да затупти ведно с това на книгата. Ще видите Червения площад и булевард Петровски дори да не ги откривате в спомените си. Ще тръгнете по стъпките на греховно пророчество, нищо че не сте си облекли якето. Ще последвате думите, защото този стил на писане вдъхва доверие и съвсем малко след началото на историята ще се убедите – ако Дан Браун беше жена, щеше да се казва Даря Дезомбре.

Ето я. Крехката Мария Каравай, която прибира своеволен рус кичур зад ухото си. Тя е блестяща студентка по право, на която предстои да изкара задължителен стаж в районно управление Петровка. Там я очаква Андрей Яковлев. Опитен детектив. Кисел като лимон. Може би малко самотен. Напълно убеден, че малката връзкарка само ще му се пречка. Той решава да й даде задача, с която да я разсее, докато той попива кръвта, изтекла в Москва и търси кой е виновникът за проливането й.

Маша ще изненада началника си, защото освен наследството от влиятелни приятели, които й оставя баща й, притежава силен характер, завидни знания и безупречен детективски усет.

Тя открива връзка между поредица от убийства,

случили се в последните месеци. С помощта на приятеля си от детството Инокентий започва да разшифрова загадка, чиито корени стигат до древната Москва, забравените текстове на старообрядците и символиката на Светото писание.

Изтръгнати езици, замразени тела, жигосани цифри по кожата. Мрак, който стига до всяка малка уличка и влиза през всеки отворен прозорец. Убиец-екзекутор, какъвто литературата не е виждала досега. Кожата ви ще настръхва на почти всяка страница, но обещаваме, че в тази история се промъква и светлината, за да посее семената на любовта, истината и възмездието.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара