Изключително силната Индийска поредица на издателство „Жанет 45“ представя романа на Амитав Гхош „Гладният прилив“.

Архипелагът Сундарбан в делтата на река Ганг е мизансцен за приключенската история на Гхош. Само хора, отхвърлени от цивилизацията и безнадеждни мечтатели се осмеляват да свържат несигурното си съществуване с тази земя, която се владее от тигрите-човекоядци и крокодилите. Заселниците на Сундарбан вярват, че всеки, който се осмели да стъпи в безкрайния воден лабиринт без чисто сърце, е обречен да не се върне никога. Пристигането на Пияли Рой, твърдоглава американка с индийска кръв, и изтънчения делхийски бизнесмен Канай Дут е на път да наруши деликатния баланс на местния живот и да задвижи механизма на съдбоносен катаклизъм. Книгата на Гхош влиза в дебрите на джунглата – природната и човешката.

„В своята изящна, поривиста проза Гхош разказва за любов, култура и борба за оцеляване на фона на разрушителната природа“, пише „Ню Йорк Поуст“ в ревю за романа.

Един от най-награждаваните индийски писатели – Амитав Гхош – излиза за първи път на български. Роден в Калкута и израснал в Индия, Банглдеш и Шри Ланка, Гхош в момента живее в Ню Йорк, преподава и пише.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара