Втора детска книжка публикува в САЩ българката Виктория Христова Уилсън. „Пътешествие до страната на копчетата“ е еко книжка – освен на омайващите и поучителни истории, малките читатели могат да се радват на илюстрации, създадени изцяло от рециклирани материали. Освен автор на книгата, родената в Русе Виктория сама създава и всички картини, с които обогатява книгите си.

Book Cover

В новата творба авторката разказва за приключенията на пътешестващото таралежче Поки, което се озовава в чудната страна на копчетата. Там Поки открива много нови приятели, научава какво е „рециклиране“ и какво – да бъдеш креативен.

„Опазването на околната среда е изключително важно и затова е акцент в новата ми книга. Надявам се „Пътешествие в страната на копчетата“ да бъде вдъхновение за много деца да изразят своята креативност и творчески умения“, сподели Виктория.

Книгата е издадена на английски език, като се разпространява в САЩ и в Европа.

viky new 3В момента Виктория черпи вдъхновение от заобикалящата я среда в Лос Анжелис, където живее от 12 години. Чрез най-новия си проект, ателието ArtfullyViktoriya’s Workshops, талантливата българка учи деца на възраст от 2 до 12 години как креативно да творят с рециклирани материали.

Въпреки че Виктория Христова Уилсън живее в Лос Анджелис, всяка година се връща в родния си дом в Русе. В бъдеще стремежът й е да създаде еко арт студио и в родината, където творците традиционно да използват рециклирани материали, създавайки съвременно изкуство. Сред бъдещите планове на Виктория е също и издаването на книгите й на български и испански език.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара