В Бевърли Хилс, Калифорния, бяха обявени номинациите за 74-ите награди Златен глобус, които ще бъдат раздадени на бляскава церемония на 8 януари 2017 година. Престижните отличия се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, а водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Фалън, предаде БТА.

Музикалната лента „La La Land“ на режисьора Деймиън Шазел с Ема Стоун и Райън Гослинг в главните роли води по номинации – седем на брой. Сред седемте номинации за лентата са за най-добра филмова комедия или мюзикъл и най-добри режисьор (Шазел), актриса (Стоун) и актьор (Гослинг).

14141565_576769935842944_1998357375766171876_n

СНИМКА: ФЕЙСБУК

С шест номинации следва драмата за съзряването „Лунна светлина“ на режисьора Бари Дженкинс.

В категорията за най-добра филмова драма са номинирани лентите „Възражение по съвест“, „На всяка цена“, „Лъв“, „Манчестър до морето“ и „Лунна светлина“.

С номинации за най-добра комедия или мюзикъл освен „La La Land“ са „Жените на 20-и век“, „Дедпул“, “Флорънс“ и „Улица на песните“.

В категорията за най-добър актьор във филмова драма са номинирани Кейси Афлек за „Манчестър до морето“, Джоел Еджъртън за „Лавинг“, Андрю Гарфийлд за „Възражение по съвест“, Виго Мортенсен за „Капитан Фантастичен“ и Дензъл Уошингтън за „Огради“ („Fences“).

Претендентките за приза за най-добра актриса

във филмова драма са Ейми Адамс за „Първи контакт“, Джесика Частейн за „Мис Слоун“, Изабел Юпер за „Тя“, Рут Нега за „Лавинг“ и Натали Портман за „Джаки“.

В категорията за най-добър актьор във филмова комедия или мюзикъл са Колин Фарел за „Омарът“, Райън Гослинг за „La La Land“, Хю Грант за „Флорънс“, Джона Хил за „В голямата игра“ и Райън Рейнолдс за „Дедпул“.

Наградата за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл ще си оспорват Анет Бенинг за „Жените на 20-и век“, Лили Колинс за „Правилата не важат“, Хейли Стайнфелд за „Почти на 17“, Ема Стоун за „La La Land“ и Мерил Стрийп за „Флорънс“.

В категорията за най-добър режисьор са номинирани Деймиън Шазел за „La La Land“, Том Форд за „Нощни животни“, Мел Гибсън за „Възражение по съвест“, Бари Дженкинс за „Лунна светлина“ и Кенет Лонърган за „Манчестър до морето“.

Превъплъщението във филма „Флорънс“ носи на Мерил Стрийп 30-а номинация за наградите Златен глобус. Холивудската звезда предварително беше оповестена за носителка на почетния Златен глобус – наградата „Сесил Б. де Мил“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара