Осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще изненада своите зрители не само с провокираща селекция независими филми от цял свят, но и с първото си Международно жури.

Освен програмният селекционер  на IFP Габриеле Каполино, наградите за най-добър игрален независим и най-добър документален независим филм ще определят и: българският продуцент Мартичка Божилова от „Агитпроп“, Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1, професор Божидар Манов, преподавател в НАТФИЗ, продуцентът Евтим Милошев, продуцентът и режисьор Шрути Гангули,  продуцирала филмите на актьора Джеймс Франко – „Йосемити“ и „Цветът на времето“ и понастоящем работеща с Киану Рийвс.

Специално от САЩ, за да участва в журито пристига и Лорен Хамъндс – програмен селекционер на  Ню Йоркския Трайбека Филм Фестивал и директор на дигиталната сскеция на фестивала “VR Arcade”.

В конкурса за игрален филм се състезават 10 филма, между които и българския „И после светлина“ на Константин Божанов, а в документалния конкурс журито ще избира между 7 предложения.

По време на фестивала, ще бъдат връчени и следните награди – за  най-добър късометражен филм, за най-добър игрален проект в развитие – наградата на името на “Дани Лернер”, която се връчва за втори пореден път от Ню Бояна Филм Студио и е в размер на 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой при започване на снимки.

Осмото издание на София Индипендънт филм фестивал ще се проведе от 26.10.2017 до 05.11.2017 г. и ще представи на българските зрители внушителна селекция от пълнометражни, документални, експериментални, късометражни и VR филми.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара