В рамките на Европейско кино за учащи с вход свободен за ученици и студенти, днес от 18.00 ч, ще бъде представен „ФРАНЦ“ на Франсоа Озон – любовна история за идентичността и прошката, чието действие се развива непосредствено след Първата световна война. „Идентичността, в крайна сметка – казва Франсоа Озон – е конструкция, която се захранва с измислици. Любопитното е дали искаме да бъдем главни герои в тях, или ни е достатъчно просто да ги наблюдаваме като зрители… Лъжите се родеят с желанието, а желанието е нещо много реално.”

„Европейско кино за учащи” е инициатива на Арт Фест и Дома на киното. Основни лектори на инициативата, с която се продължава традицията за образоване на младите кинофенове, са киноведът и директор на БНФ Антония Ковачева и режисьорът и преподавател проф. Георги Дюлгеров.

В продължение на идеята за филми, които се представят пред аудитория в квартали, в които няма възможност за специални срещи с некомерсиални филми, на 9 февруари и 2 март ще има прожекции в 77 основно училище
в квартал Филиповци, като идеята е да се стигне до младата публика със спортни „изкушения“ – филми, посветени на легендарните Пеле и Христо Стоичков.

Повече информация за програмата, която е до 5 март, ще откриете във фейсбук страницата на „София Филм Фест за учащи”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара