Оригиналната продукция на HBO „Добре дошли на края на света“ разказва за малко градче, чиито жители живеят по свои правила. Всички се познават, а проблемите между тях са безброй. До какви крайности ще доведат дрязгите между тях и какви граници ще бъдат преминати?

Всички осем епизода на новия норвежки сериал на HBO Европа от сценариста  Ким Фупс Акесон (създател на „Перфектно чувство (Perfect Sense) с Ева Грийн и Юън Макгрегър)  са налични за гледане в HBO GO. ТРЕЙЛЪР

Всеки се познава с всеки в този

усамотен затънтен град

в дълбокия север. Хората там са странни и диви, а преминаващите или идващи за постоянно външни не винаги се справят добре. Когато в града идва нова учителка, те я изпълнена с оптимизъм за рестарт на живота си.  Скоро тя ще научи, че единственият човек, който се държи зряло в този град е 12-годишно момиче.

„Добре дошли на края на света“ е за намиране на мястото ни – независимо дали е

намирането на себе си,

след изоставяне от партньора, опита да пораснем, опита да продължим напред след смъртта на любим човек.  Става въпрос за приемане на всички криви неща, които се случват в живота и засяга всички аспекти, които ни правят хора: любов, смърт и избора на самоопределяне.

Резултатът е модерен уестърн, разположен в северните граници на Норвегия, на територията на Сами, където спиращи дъха пейзажи често крадат шоуто. Драматични начални кадри на широкия безплоден пейзаж задават тона на сериала за зрителя. Това е приказка, поставена на ръба на цивилизацията – думата „utmark” (утмарк) която фигурира в оригиналното заглавие на сериала (Welcome to Utmark) е синоним на

отдалечено до крайност място –

гранично населено място между обитанията на хората и безлюдността. Образите в сериала са карикатурни, но дълбоко човешки в своите противоречия, а Акенсон рисува нюанси на сивото чрез ярки контрасти на персонажите: шериф със стомашни проблеми, горд саами, собственик на джип 4×4, обсебен магазинер, скърбящ сводник и още много причудливи хора, които ще ви посрещнат в своя град на края на света.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара