Ленти на режисьорите Галин Стоев, Уди Алън и Джордж Клууни са сред предложенията на Киномания, която започва на 16 ноември и ще продължи до 30 ноември. Кинофорумът се продуцира от НДК.

Както вече стана традиция, фестивалът и тази година ще  се открие с българска премиера – филмът на Галин Стоев „Безкрайната градина“. В него с последна роля в киното участва покойният вече Никола Анастасов.

„Безкрайната градина“ е кино дебют за театралния режисьор Галин Стоев, който е избран за директор на театъра в Тулуза от следващата година.

Кейт Уинслет и Джъстин Тимбърлейк са в главните роли във филма на Уди Алън „Въртележка“, разказващ за служител в лунапарк и неговата странна съпруга.

„Субурбикон“ се нарича филма с режисьор Джордж Клууни по сценарий на братята Коен – черна комедия за объркани хора в наглед идиличната общност на 50-е години на миналия век. В главните роли са Мат Деймън и Джулиан Муур.

Сред изненадите на Киномания е най-мащабната руска продукция за тази година – „Матилда“. Филмът разказва за любовта на руския император Николай Втори към балерината Матилда Кшесинска. Той вече успя да разбуни духовете в Москва и дори една депутатка сезира прокуратурата, че лентата нанася обида на царска особа.

На сайта на НДК, както и на kinomania.bg могат да се запазват билети за хитовите заглавия от филмовата панорама в зала 1. Интернет платформата за продажба ще функционира и за всички кина и зали от програмата на Киномания –  „Люмиер Лидл“, зала 1, „Дом на киното“, „Одеон“, „Културен център G 8“, „Euro Cinema“ и „Френски институт“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара