Дейзи Едгар Джоунс е от онези млади актриси, които изгряват бързо и заслепяват с таланта си. Ако не свързвате името ѝ с нейната първа роля в английския комедиен сериал „Cold feet”, в който си партнира с Джеймс Несбит, когато е само на 17 години, то със сигурност е спечелила вниманието ви с героинята си Мариан в сериала „Normal people”. Участието ѝ в минисериала ѝ печели „Златен Глобус“, награда „Изборът на критиците“, както и наградата за изгряваща звезда на IMDb „STARmeter”, а британското издание на списание Vogue я включи в списъка на най-влиятелните жени за 2020 година.

Снимки: Simon Ridgway / Urban Myth Films Ltd / FOX

В момента Дейзи работи по дебюта си в игралното кино с роля в социалния трилър „Fresh” на режисьора Мими Кейв. Докато очакваме филма да бъде завършен, Дейзи ще се появи на малкия екран, за да ни развълнува отново с образа си на Емили в хитовия sci-fi трилър „Война на световете“. Още в първи сезон на сериала нейната героиня застава в основата на сюжетната линия и поставя важни въпроси, чиито отговори предстои да разберем в премиерния втори сезон, който ще се излъчи на 4 юни в 21:00 часа в ефира на FOX.

Многопластовата драматична поредица

„Война на световете“,

създадена и написана от носителя на БАФТА Хауърд Овърман (Misfits, Crazyhead, „Приключенията на Мерлин“), е модерен прочит на класическия роман на Хърбърт Уелс. В първи сезон на сериала човечеството е почти заличено след атака на извънземни нашественици. Останали са само малки групи от хора, които се борят за своето оцеляване. Във втори сезон героите са разтърсени от възможността нашествениците да се окажат хора. Очаква ги напрегната битка, в която трябва да си върнат планетата. Отчаянието и желанието за оцеляване ще накара някои от тях дори да обмислят варианта да жертват съмишленик.

Никой обаче не преживява нашествието по-осезаемо от Емили, която открива, че има необичайна връзка с извънземните. Героинята на Дейзи Едгар Джоунс е незряща, смела и независима тийнейджърка с ключова роля в този нов и объркан свят, която се опитва да разбере каква точно е връзката ѝ с извънземните. Тя разчита и опознава хората и света най-вече чрез допир и това, което чува. Това засилва още повече усещанията, които изпитва в странната си

комуникация с извънземните.

Объркването ѝ става още по-голямо, когато във втори сезон се среща с френския тийнейджър Саша, който често се появява във виденията и сънищата ѝ.

„Намирам образа на героинята ми за особено вълнуващ. Винаги съм смятала, че въображението въздейства много повече от това, което виждаме с очите си. В този смисъл Емили притежава специална връзка със света, която тя не може да обясни, но емоциите, които изживява, са изключително наситени. Точно това беше и най-голямото предизвикателство за мен, влизайки в тази роля – да пресъздам усещанията и поведението на незрящ човек, когато аз самата виждам.“, споделя пред SBS актрисата Дейзи Едгар Джоунс.

Научно-фантастичният роман на Хърбърт Уелс „Война на световете“ е любим на нейния дядо и прадядо и познава много добре историята. Затова когато получава предложение да участва в съвременната му екранизация, Дейзи не се колебае.

Това е невероятна и вълнуваща история. Много харесвам модерната интерпретация на Хауърд Овърман и sci-fi елементите, които подчертават усещането, което сериала създава. Повдигат се важни въпроси за света, в който живеем, за

кризата, пред която всички сме изправени

и начините, по които се справяме. Основен и ключов елемент в историята са развитието на персонажите и връзката помежду им. В края на деня разбираш, че ако няма на кого да се довериш, с кого да споделиш, обичаш или подадеш ръка в труден момент, си изгубен. А не е ли точно такава днешна действителност?“ допълва още Дейзи.

„В първата част на поредицата „Война на световете“ стремежът ми бе да поставя заплетените човешки отношения в сърцевината на историята. Беше истинско удоволствие да наблюдавам как тези сложни герои оживяват благодарение на изключителния актьорски състав. Много е вълнуващо да се завърнем отново към техните истории във втори сезон.“, коментира Хауърд Овърман.

А както споменахме, един от персонажите, с

ключова роля,

е именно този, изигран от Дейзи Едгар Джоунс. Дали е случайно съвпадението, че актрисата вярва в извънземни и смята, че Вселената е прекалено необятна, за да сме сами в нея… може би? Това обаче определено ѝ помага да влезе в кожата на Емили и да пресъздаде усещането, че връзката ѝ с извънземните е истинска. А как точно се осъществява това общуване и какво ще се случи с героите, поставени в тази невиждана в човешката история криза, предстои да разберем всеки петък от 21:00 часа в ефира на FOX.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара