Първа инвестиционна банка (Fibank) представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса. Програмата е плод на дълги проучвания, разговори с експерти и бизнес дами.

„Целта, която банката иска да постигне с програмата Smart Lady, е да се утвърди като успешен бизнес партньор на всяка дама, решила да пребори клишето, че бизнесът е запазена територия само за мъже“, заяви Севделина Василева, която е изпълнителен директор на Fibank.

Програмата е продължение на линията за кредитни карти First Lady, която Първа инвестиционна банка и Diners Club предложиха на бизнес дамите. Партньор на Fibank по програмата са MasterCard и Съюз произведено в България.

Програмата Smart Lady предлага широка гама от кредитни продукти при преференциални и същевременно гъвкави условия, като ниска цена и такса по кредитите, удобни погасителни планове, дълъг срок на изплащане – до 15 години за инвестиционни кредити и до 5 години за оборотни средства.

Банката е предвидила и възможност за цялостно обслужване на бизнеса на дамите, както и специален пакет с грижа към служителите на фирмата, който включва комплексна оферта с преференции по всички банкови продукти и услуги, както и допълнително здравно осигуряване за достъп до качествени здравни услуги и профилактика. Кандидатстването по европейски проекти също е застъпено, като тук Fibank предлага на дамите не само консултиране и изготвяне на пълната документация за кандидатстване, но и последващо финансиране за реализацията на проекта при неговото одобрение.

По време на майчинство дамите ще получат

възможността да намалят месечните си вноски до 75% в период от 15 месеца. През това време банката няма да изисква вноска по главницата на използвания кредит. Към програмата Smart Lady се предвиждат и редица допълнителни привилегии като спестовна сметка с нарастваща доходност за бъдещето на децата, кредитна карта First Lady с включена застраховка при рак на гърдата, отстъпки при покупки в над 400 търговски обекта, достъп до ВИП салони на летищата е редица други клубни привилегии.

Едно от най-големите преимущества, които получават дамите при използване на програма Smart Lady, са двете специално разработени застраховки – „Здраве“ и „Спокойствие“, които се предлагат съвместно с FiHealth Застраховане.

Съществено преимущество за бизнес дамите е, че Fibank ще разбработва цялостна

платформа за личностно и професионално развитие

на жените в бизнеса. Целта е да се осигури на дамите финансов гръб и сътрудничество във всеки един етап от тяхното развитие. Банката ще проведе редица конференции, обучения, информационни семинари, срещи с ментори, където дамите ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети. Предвижда се до месец септември, тази година, да бъде пусната електронна платформа, чрез която жените-предприемачи да се обучават и информират. Предвидено е програмата да еволюира с времето според предпочитанията и нуждите на жените, защото освен мощна сила на икономическия прогрес, те са и носители на семейните ценности, уточниха от FiBank.

На закуската стана ясно, че 30% от работодателите в малкия и среден бизнес са жени, 67 000 са жените на ръководни постове.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара