При спазване на въведените противоепидемични мерки започна работа зимната пързалка на „Спортна София“ в столичния парк „Възраждане“ в „Зона Б-5“, съобщиха от Столична община.

Съоръжението е част от спортния комплекс в парк „Възраждане“ и дава възможност на любителите на зимните спортове да карат кънки. Във връзка с противоепидемичните мерки пързалката работи при запълняемост на капацитета си от 50%.

От 8.30 до 9.30 часа в делничен ден децата и учениците могат да ползват ледената пързалка  безплатно. През останалото време сесиите за каране на кънки започват от 10 часа до 21.30 часа и са с продължителност от 1,5 часа.

За доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага се грижат инструктори, както и служители извършващи поддръжка на спортното съоръжение, а леденото поле се обработва със специализирана  машина „ролба”. На място могат да бъдат наемани кънки за лед.

Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други. На територията на спортния комплекс са взети необходимите мерки за дезинфекция, осигурени са предпазни средства за персонала, обособени са отделни вход и изход за посетителите на пързалката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара