bTV  подготвя нов телевизионен формат: „Защо, господин министър?“. Водещ на предаването ще бъде журналистът Мария Цънцарова, която в края на всяка седмица ще разговаря открито с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите теми от седмицата.

От 6 март, всяка неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините, Мария Цънцарова и нейният гост ще коментират топ темата на обществото ни от политическия и обществен живот в страната като основен фокус ще бъдат темите и събитията, предизвикали най-широк отзвук. Водещата ще търси ясни и точни отговори на въпроси и теми, които в продължение на изминалата седмица са провокирали множество и различни реакции или са претърпели скоростно развитие.

„Вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Наш дълг е зрителите да получат отговори и именно затова отправяме питанията към хората, които носят отговорност за България“, казва Мария Цънцарова по време на подготовката на новото предаване. „Радвам се, че започваме тази поредица, защото вярвам, че в особено трудни времена като днешните от нас журналистите се изисква още повече, а именно  – да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите.“

„Защо, г-н министър?“ стартира на 6 март с водещ Мария Цънцарова и ще се излъчва всяка неделя от 19:45 часа.

Мария Цънцарова е разследващ журналист, репортер и водещ в редакцията на bTV Новините. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет. Става част от екипа на bTV през 2013 и е сред най-ярките разследващи журналисти у нас. Репортерските ѝ находки включват разкрития за купуване на гласове, имотното състояние на политици, разследвания за хора от подземния свят, незаконни сондажи, злоупотреби с дарения и много други актуални теми и разследвания.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара