„Ла Комедия“ е уникален авторски спектакъл на Алина и Стефан Плачкови. Те години наред се изявяват на едни от най-големите театрални и циркови сцени в над 50 страни по света. Техният съвместен личен и професионален живот започва малко след личната среща на Стефан с Папа Йоан Павел II, който го благословил след като гледал представление на „Цирк Балкански“. Отскоро успешното артистично дуо живее в България и се среща с родната публика чрез спектакъла „Ла Комедия“. Той може да бъде видян на сцената на Нов театър НДК на 20, 27 и 29 септември. В него Алина и Стефан играят заедно със своя син Саша като „Трио Плачкови“.

Инициативата за създаването на авторския спектакъл „Ла Комедия“ е на внучката на Чарли Чаплин – Виктория Чаплин, която се познава от дълги години със семейство Плачкови. Тя предлага да се продължи сътрудничеството между двете семейства, започнало преди 100 години, когато прадядото на Алина Плачкова – Джордж Дейвис, е играл заедно с Чарли Чаплин във филма „Циркът“.

В комедийния физически театър „Ла Комедия“ се сливат „физически театър“ и „физическа комедия“, използвана от Чарли Чаплин. Спектакълът представлява микс от музика, танц, нямо кино, пантомима, циркови номера, сложна акробатика и комедия дел арте. „Трио Плачкови“ комбинират по интересен и уникален начин много и различни артистични умения.

„Ла Комедия“ е една добре забъркана смес от много хумор, непринудена ирония и откровено смешни житейски ситуации. В основата на всичко е историята на жена, която мечтае за голямата сцена, за Холивуд и в съня си сбъдва своите мечти. В края на пътя към щастието обаче тя разбира истински ценните неща от живота, които спектакалът показва по един интересен и смешен начин, напук на суетата от прожекторите и мечтата за слава на лирическата героиня.

Връзката на артистите „Трио Плачкови“ с публиката на „Ла Комедия“ е много пряка. Зрителите се забавляват и участват в спектакъла. В много от скечовете именно те са в основата на доброто настоение в залата. За зрителите това е удоволствие за всички сетива и смях без думи, забавление за малки и големи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара