Минерална вода Банкя в опаковки от 0.5 л и 1.5 литра вече се предлага в иновативна twist бутилка.

Бутилката от 0.5 литра е с 15% по-лека, а специалният й дизайн позволява по-лесното й свиване и намаляване на обема след употреба. Тези две подобрения значително ще спестят място в контейнерите за рециклиране, а също и енергия и гориво, нужни за транспортирането на отпадъците. Самият дизайн на бутилката подканва само с едно движение да дадем своя принос за опазването на природата.

С намаляването на количеството пластмаса в новата twist бутилка и използването на 30% растителни материали в Bankia_TwistBottleпроизводството й след въвеждането на PlantBottle технологията през 2013 г., Банкя продължава екологично отговорната си политика, чиято цел е значително намаляване на въглеродния отпечатък върху природата.

Само за 2 години Банкя Plant Bottle от 0.5L и 1.5L намали емисиите на CO2 с над 580 тона, които се равняват на количеството варели петрол, необходими на един  автомобил за изминаването на над 4,600,000 км.

Освен нова twist plant бутилка, Банкя вече е и с нова по-стилна визия. Новото лого, в чиято основа е знакът за безкрайност, символизира устойчивото развитие.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара