Къде харчим най-много за удоволствия, като храна и пазаруване, показва проучване на Global Destination Cities Index на Mastercard. Данните класират 162 града по посещаемост и похарчени суми от посетителите на тези дестинации за храна и пазаруване през 2017.

Градовете, в които харчим най-много за храна и напитки

Хареес в Дубай, паея в Палма де Майорка, пад тай в Банкок или шампанско с охлюви в Париж: хората си угаждат с храни и напитки в тези 4 града повече, отколкото навсякъде другаде по света. Градове като Сингапур и Лондон също попадат в челната десетка по обща похарчена сума, но посетителите там харчат много по-малък процент от бюджета си за храна и напитки, съответно 12,9% и 17,6%.

Градовете, в които харчим най-много за пазаруване:

Данните разкриват, че посетителите на Дубай и Лондон харчат много за пазаруване независимо дали купуват дрехи, сувенири или други стоки. В Лондон, Сеул и Йоханесбург те харчат минимум 40% от бюджета си за пазаруване и пътуват натам с по-голям куфар.


В списъка с топ градове за храна и шопинг влизат 8 града от дестинациите на „Mastercard Priceless Cities” – платформа, в която пътешествениците от цял свят имат уникален достъп до пакети с безценни преживявания в повече от 40 града по света.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара