Дарителската кампания „Стари дрехи за качествено образование“ на „Заедно в час“ в партньорство със СКРИН ще приключи на 28 септември с Благотворителен базар в Cush.BAR, Дом на киното. За инициативата съобщиха от София Филм Фест, които са партньори на екипа на „Заедно в час“ в името на една кауза – качественото възпитание и образование на младите хора.

Кампанията е част от идеята за рециклиране и преизползване на стари дрехи, която се реализира съвместно от „Заедно в час“ и платформата СКРИН, по идея на възпитаниците на „Заедно в час“ Олга Нинова-Траянова, Екатерина Граменова и Велизар Стефанов. След обработка на дрехите, те ще бъдат продадени, като печалбата от всяка дреха ще бъде дарена за работата на фондацията и мисията за осигуряване на равен достъп до качествено образование в страната.

Идеята за кампанията дойде около раждането на второто ми дете. Реших да подобря начина на живот и навиците си и усетих нуждата буквално да освободя място във физическото пространство на моя дом, за да може новият човек да се появи, така да се каже на чисто“, разказва Олга Нинова-Траянова, възпитаник на „Заедно в час“ от първия випуск учители.

Кампанията ще завърши с благотворителен базар на събраните дрехи втора употреба в Cush.BAR, Дом на киното в София на 28 септември. На събитието всеки ще може да закупи от дрехите, събрани в подкрепа на „Заедно в час“.

На благотворителния базар ще има и допълнителна информация:

  • за работата на организацията
  • как всеки желаещ може да станете участник в програмата
  • други начини да бъде подкрепена мисията за по-качествено образование за всяко дете!

Заедно в час“ е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара