АНТОАНЕТА БАЕВА

Столичният клуб Spaggo няма нищо общо с едноименния ресторант в „Бевърли Хилс” (той даже е с едно g, каза google). Етимологията му е от „спагети” плюс „гурме”. Не, не е оксиморон – тук дори

пицата Маргарита е с гурме звучене.

Spaggo е истинска находка за семействата с малки деца, които искат да хапнат спокойно, без да се налага да връзват тригодишното за стола, за да кротува над порцията. За него има детски клуб. При това просторен, богат, цветен и много чист клуб, а не пригодено за целта ветровито фоайе. Можете да оставите детето и за по-дълго отглеждане, а ако сте от параноичните родители – да го наблюдавате онлайн от офиса или от вкъщи. Каките и батковците са усмихнати, мотивирани и определено предразполагат децата.

Щастието обаче не е само за малките. Усмихнати са и сервитьорите, без да досаждат с излишна любезност. И много търпеливи. Сервират с бели ръкавици, което те кара да се чувстваш специален (и цената на това чувство е съвсем приемлива, става ясно от сметката). Кухнята е европейска. Ястията са елегантни, без да са претенциозни. Никакви заготовки и замразени неща, маскирани с люти сосове и много подправки. Всичко е свежо. Менюто се сменя всеки месец. Има различни видове паста, много салати, леки месни блюда. Без скара и пържени картофки. Младите, но вече известни готвачи, са се постарали да избегнат клишираните продукти и комбинации. Опитайте например супата от тиква, синьо сирене и кедрови ядки. От предястията не одминавайте рулцата от мариновани тиквички, а от ястията – пилешко роле със сушени сини сливи. Тирамисуто е повече от вълшебно, дело на известната кулинарна блогърка Йоана. Има и богата винена листа от Новия и Стария свят. Интерио- рът е с пипнати детайли, мек и приятен. Музиката също. Освен ресторант, в Spaggo има и кафе клуб. Тук е мястото за един хубав чай с домашна бисквита или още нещо от Йоана.

И ако досега в триетажната розова къща на ул. „Петър Берон” 9 е имало предимно детски и тийн партита, то скоро в кафе клуба ще се организират и киновечери с ретро филми за наборите от преди перестройката. Планират се също тематични сватби с костюми и декори.

0 Коментара