Школата за млади таланти, където се раждат творци и се срещат бъдещите и настоящи звезди в изкуството на България, е най-големият успех на „Арт поток“ 2018, смятат организаторите на феста.

Снимки: Владо Василев

Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Георги Мамалев бяха част от празника на изкуствата в Царево и Лозенец в рамките на фестивала. Десет дни театър, музика, литература и изкуство завладяха Южното Черноморие.

Гостите на фестивала имаха възможност да се срещнат с Аня Пенчева, Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Албена Колева, Филип Трифонов, Катето Евро, Евгени Будинов и много други от популярните ни актьори. Гвоздеят в програмата беше премиерата на пиесата „Тя, той и още двама, трима“ от Жолт Пожгай с участието на Аня Пенчева.

На литературното поле в истински празник се превърнаха и премиерите на автобиографичните книги на Стефан Данаилов, Татяна Лолова, Стоянка Мутафова и Георги Мамалев. С огромен интерес се проведоха литературните четения на Елин Рахнев, Васил Балев и Мария Лалева. Актрисата и певица Иванка Шекерова направи за първи път истински пърформанс във вода на малкия плаж в Лозенец. Журналистът и продуцент Георги Тошев представи  документалните си филми за Татяна Лолова, Стефан Данаилов и последната си лента за АББА, както и най-новата си книга за популярната шведска група.

Друго интересно предложение на „Арт поток“ 2018 беше изложбата на театрални плакати, на български и чужди художници, получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката.

Фестивалът „Арт поток“ се организира за трета поредно година от продуцента Димитър Тодоранов  със съдействието на Община Царево. В програмата бяха включени театрални постановки, художествени изложби, литературни четения, тематични партита и срещи с най-известните български творци. За първи път тази година част от “Арт поток” беше и лятната арт академия за деца. Тя се проведе в Hacienda beach под ръководството на художничката Калина Попова.  Първите випускници от школата по рисуване получиха своите дипломи и организираха изложба със своите творби край малкия плаж в Лозенец.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара