Благотворителна фотоизложба „Различните” деца на България ще се състои на 10 ноември от 18 часа в хотел „Будапеща”, София. Събитието е в подкрепа на каузата „Да играем заедно” и е организирано от Анна Йончева, която лично е направила снимките на дечица с увреждания.

„Проектът е изцяло личен, създаден от мен като майка на две деца без увреждания, след неприятна за мен случка на детската площадка, когато дете се опита да накара дъщеря ми да не играе с момиче в инвалидна количка. Тогава реших, че мога да снимам „различните“ деца и да ги показвам, за да свикнат останалите с тяхното присъствие и да не ги игнорират“, споделя Анна.

Изложбата е съставена от 40 фотографии на участници в проекта. Те са запечатали щастието на деца с детска церебрална парализа, с аутизъм, със Синдром на Даун, с умствена изостаналост…,

голяма част от тях все още невидими за обществото.

„Опитах се да ги покажа от другата страна – предизвикващи не съчувствие, а усмивки и благодарност, че могат да научат нашите „нормални“ деца на съпричастност“, казва Анна.

Още в началото на август Анна стартира кампанията „Да играем ЗАЕДНО“.  Целта й е закупуването на комбинирана люлка-везна, пригодена за деца в инвалидни колички, която е с цена 4200 лв. с ДДС. Само за два месеца – в края на септември, сумата беше събрана и на 19 октомври бе монтирана първата такава люлка в България – в парк „Света Троица“. Още същия ден обаче беше повредена. Анна не се отказва и люлката бе поправена. После отново бе подревена. И отново поправена.

На откриването на изложбата ще има дарителска кутия и малък благотворителен базар, от който всеки ще може да си закупи нещо в подкрепа на тази кауза.

Идеята е да се съберат средства за поне още една комбинирана люлка, която да бъде поставена в Борисовата градина!

Каузата може да бъде подкрепена и на следната дарителска сметка: Райфайзенбанк България, IBAN: BG29RZBB91551011000771, BIC:RZBBBGSF, Титуляр: ВИП ФОР КИДС СДРУЖЕНИЕ. Като основание за плащане се пише: Дарение за каузата Да играем заедно.

Може да помогнете и чрез ХелпКарма.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара