На 20 август стартира 682-километровото предизвикателство „Дунав Ултра 3: River Monsters”, реализирано с подкрепата на VIVACOM.

Маратонът ще се проведе на 20 и 21 август 2016 г. Четиримата ентусиасти Борис Бегъмов, Илиян Лазаров, Станислав Евгениев и Филип Лхамсурен ще се опитат да преминат дистанцията на вело-маршрута по поречието на р. Дунав „Дунав Ултра“ за 48 часа, придвижвайки се само с тичане и колоездене.

du-fbreality_vivacom

Приключението започва от най-западната точка на страната – с. Куделин, продължава по линията на р. Дунав, северна гранична линия и приключва на черноморския бряг в региона на с. Дуранкулак.

Почитателите на екстремните преживявания

могат да следят как участниците се справят с изпитанието в реално време в социалната мрежа Facebook.

Това е третото издание на кампанията за популяризиране на Дунавския регион „Дунав Ултра“. През 2014-та трима участници поставят на изпитание силата на волята и духа си, като правят опит да покорят същото разстояние, качвайки се за пръв път на шосеен велосипед. През 2015-та близо 700 км са превзети с велосипеди само с една скорост за рекордното време от 44 часа и 40 мин.

Инициативата популяризира велосипедния спорт

и насочва вниманието към красивия български север, като запознава аудиторията с възможностите за развитие на алтернативен и иновативен туризъм в страната.

Велотуризмът по поречието на р. Дунав е вече практикуван в западноевропейски страни. В 8 от 10-те държави, през които минава реката, това е устойчив бизнес модел и изключително привлекателна туристическа дестинация.

Като компания, която има изградени традиции в подкрепата на спорта, VIVACOM застава зад куража, издръжливостта и ентусиазма на любителите на приключения като основен партньор на „Дунав Ултра 3: River Monsters”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара