Един от най-красивите балетни спектакли – „Ромео и Жулиета“ – идва с една от най-популярните руски класически трупи – Московският сити балет. Представлението е на 24 ноември в НДК, на 26 ноември във Варна и на 27 ноември в Бургас.

Romeo & Juliet 2

Над петдесет балетисти ще пресъздадат на сцената класическата любовна история.  В главните роли са Талгат Коджабаев, Лилия  Орекхова, Андрей Журавлев, Анна Ижанова, Юлия Журавлева.

Romeo & Juliet 1

Автор на хореографията и постановката е основателят на Московския сити балет и  бивш солист и балетмайстор на Болшой театър – Виктор Смирнов-Голованов. Той е постановчик на знаменития балет „Анна Каренина” съвместно с Мая Плисецкая и създател на първия спектакъл „Маскарад” по музика на Хачатурян.

Romeo & Juliet 3

Московският сити балет (Moscow City Ballet) е първата недържавна балетна трупа, създадена през 1988г. От тогава до днес тя съхранява и развива традициите на класическия руски балет.

Спектаклите на Московския сити балет се радват на голяма популярност в цял свят. България  е част от международното им турне.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара